Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ще бъде изграден временен приют за бездомни кучета

07 декември 2015, Понеделник | 10:29 | прессъобщение

Видимите резултати идват с работа и отговорно управление

Един от наболелите проблеми на града, наследен от предишното управление, са безстопанствените кучета, които се размножават постоянно. За последните две години 2014 - 2015г.  са кастрирани едва 45 животни, което е крайно недостатъчно за справянето с проблема. Гражданите и гостите на града се оплакват от бездомните кучета, които се движат на глутници в града. Обезпокоителното е ,че   има и нападнати хора.

Кметът  г-н Коев, като ветеринарен лекар и професионалист в тази област, се зае отговорно с разрешаването на този  проблем. За  три седмици  новото управление успя да реализира онова, което предишното неглижираше. Може да се отбележи, че  вече имаме временно решение на проблема с безстопанствените кучета.

Определен е част от терен за изграждането на временен приют. Мястото  отговаря на всички условия за хуманитарното отношение към животните. Има кухня, в която ще се готви, също така и  стая за персонал, вода за поддържане на хигиената в клетките.

Община Велинград вече има сключен договор с фондация „Четири лапи“ за кастриране на животните.  Приютът  отговаря  на условията, които са необходими  да  се осигурят на кучетата за възстановяване след  интервенцията.

Според кмета  на Община Велинград  до Коледа бездомни кучета ще  намерят своето място в приюта, а не по улиците на града.

Коментари

Това е чудесно, но аз се съмнявам всички кучета да са само от велинград и да са се увеличили толкова чрез размножаване... имам подозрението, че от околните села и общини тайно се карат и пускат във велинград, не е възможно тази многобройна и лавинообразно увеличаваща се популация да е само велинградска...

#2 megalamer в Понеделник, 07 декември 2015 11:05

Добре е да посочите телефони за контакти и адрес на приюта когато бъде изграден. В двора на поликлиниката до светофарите има една глутница в, която трябва да се кастрират и мъжките и женските.

#1 Диана в Понеделник, 07 декември 2015 10:38

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени