Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Всичко е миг"

17 юли 2018, Вторник | 12:26 | прессъобщение

Първа книга на Стойна Стоянова „Всичко е миг”

Животът е миг. Вълнуващ, прекрасен, изпълнен с трудности, предизвикателства и чудесни  преживявания. Миг, който изпълва съзнанието ти със спомени, а душата с белези. Миг, само миг, а всъщност всичко ...

Първата книга на Стойна СтояноваВсичко е миг” е вече факт. Когато говорим за първа книга си представяме млад автор. Стойна Стоянова не е в годините на своята младост, а книгата й е първа, не защото музата я е осенила късно. Тя пише стихове отдавна, но не се е чувствала готова да издаде книга. Винаги е мислила , че читателят заслужава най-доброто, не иска много, но иска качествено. Затова е подбрала прецизно, заедно с редакторката Галена Воротинцева, стиховете за книгата. Представянето на стихосбирката в Художествената галерия  сигурно дълго ще се помни от ценителите, препълнили залата. Вечерта започна с музика. Под пръстите на талантливата пианистка Стоянка Енчева зазвуча прелестна музика, а малката дъщеря на Стойна- Севдалина Комитска, заплени с глас като изпя : Ария на Церлина от операта „Дон Жуан” от Моцарт , ариета от Кавали , ария на Лаурета от Пучини.

Книгата беше представена от Александър Кочев – председател на литературен клуб „Никола Вапцаров” към НЧ „Отец Паисий”-1893г. Последваха думи на благодарност от талантливата поетеса. Тя благодари на Мария Табакова за това, че преди десетина години й е вдъхнала увереност и е разпалила почти загасналия пламък на поезията. За да изглежда книгата точно по този начин Стойна благодари и на безценната помощ на редакторката Галена Воротинцева, на Лидия и Александър  Кочеви ,  на художника Бранко Манушев.

Последва рецитал в изпълнение на две момичета от ПГИТ „Алеко Константинов”, а после Стойна изпълни някои свои стихове. Вдъхновената публика реагира с аплодисменти и силни емоционални изказвания от Мария Табакова, Светла Ланджова, Севда Кадинова.

Финалът на поетичната вечер беше впечатляващ. Под съпровод на гайдар с безпорен талант- Слави Пашов, другата  дъщеря на Стойна , надарена също с прекрасен глас -Гергана Комитска,  изпълни няколко  родопски песни.

Двете дъщери очароваха публиката с неделински двуглас ,

а „Бела съм, бела юначе“, изпълнен от  Севдалина, беше кулминация на един красив миг.

А всички, които очакваха с трепет онзи миг, в който да се докоснат до поетесата и да вземат своя автограф, отнесоха частица от душата й у дома си.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени