Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Втора среща на Коев с гражданите на кв.Каменица

04 ноември 2018, Неделя | 20:42 | прессъобщение

Втора среща на д-р Костадин Коев с гражданите на кв.Каменица

Миналият вторник гражданите на кв.Каменица пожелаха още една среща с кмета на Община Велинград. Залата този път беше по-слабо посетена от първата среща, а д-р Коев им благодари за вниманието и добави, че може би хората са получили отговорите, които са очаквали на първата среща.

Въпреки това се получи конструктивен и полезен диалог, в центъра на който стояха множество въпроси, касаещи инфраструктурата на квартала. Д-р Коев каза, че се работи усилено по улиците „Георги Кирков“, Христо Смирненски“ и „Милеви скали“ и, както е заложено в сроковете за изпълнение, до март 2019 г. те ще бъдат завършени.
„Лично следя за качеството на извършената работа и за спазването на сроковете.“ каза д-р Коев и допълни: “Всяка сутрин, преди да вляза в кабинета си, проверявам всички обекти в целия град, по които се работи.“ Изключително важен е проектът за изграждане на претоварната станция, за да може отпадъците да се сепарират тук, защото в Пазарджик ще се извозват само битовите отпадъци.

В тази връзка, всички ние трябва да допринесем и да проявим самосъзнание за разделното събиране на отпадъците, когато станцията започне да работи, каза още д-р Коев.

На въпрос за финансовото състояние на Общината, зам.-кмета Атанас Палигоров отговори, че на година в хазната постъпват около 6,5 млн.лв. от местните данъци и такси, а за съжаление те са крайно недостатъчни. Той припомни, че само за сметоизвозването са изплатени 2,5 млн. лв. такси, оставени неразплатени от предишното управление.
Създаването на ВиК асоциация между общините Велинград и Сърница ще даде възможност за кандидатстване за европейски средства за изграждане на пречиствателна станция и подобряване на водопреносната мрежа, тъй като възможността за изграждане на водния цикъл на Велинград бе пропусната от предишното управление.

Д-р Коев представи идейния проект за парк Клептуза, който скоро ще бъде подложен на обществено обсъждане. В него се предвижда горното езеро да бъде с множество различни фонтани, които ще бъдат със звук и светлина. В долното езеро ще се изгради кей и там ще бъдат лодките. Терасата ще се запази, като пред нея ще има амфитеатрални седящи места и лед екран. Фитнес на открито и голяма детска площадка за всички възрасти ще има в парковото пространство.

За финансиране на цялостното изграждане на парка Общината ще кандидатства пред Фонда за устойчиво развитие на градската среда.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени