Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Второто Голямо писане на яйца

18 април 2017, Вторник | 14:25 | прессъобщение

Второто „Голямо писане на великденски яйца от Чепинския край”

На Велика събота на пл. „Николай Гяуров“  за Втори път Община Велинград, Исторически музей и вестник „Темпо“ организираха „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край“.

По стара техника с типичните орнаменти се изписаха яйца с восък. Местните майстори  показаха, а всеки желаещ имаше  възможността да се учи и да изпише своето яйце за Великден.

Второто Голямо великденско яйце бе изработено от ПДГ „Иван Вазов“  с височина 180 см.  с  тегло 120 кг. и диаметър 1 метър.

Официални лица на събитието бяха: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-кметът Светла Томова, почетният гост художникът Васил Горанов и художници от Сливен.

Преди децата да изрисуват яйцето, под вещото ръководство на Бранко Манушев, първите щрихи нанесоха д-р Костадин Коев, г-жа Светла Томова и г-н Васил Горанов. Те отправиха своя поздрав към всички съграждани, гости и организатори. Връчиха сребърната писалка и  Грамотите на класиралите се на първо място от „Голямото писане” в ЦПЛРК-ОДК.

В празничната програма по случай най-големия християнски празник „Възкресение Христово“, водена от възпитаниците на школа „Журналисти” и „Театрална” школа, участие взеха: гласовитата Мариам Маврова,  „Хор на малките“ от ЦПЛРК-ОДК Велинград, ПАНПТ „Здравче Венче“, малките звънчета от ДЮВИШ „Звънче“, ансамбъл „Драгиново“, ВК „Караоке“, ПАНПТ „Чепино“и възпитаниците от ОУ „Неофит Рилски“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени