Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Закриване на Велинградските празници на културата

19 юли 2016, Вторник | 13:39 | прессъобщение

Закриване на Велинградските празници на културата

Последният ден от Велинградските празници на културата започна с третия конкурсен ден на Седми международен фестивал за млади  изпълнители на популярна   музика „Дъга над Клептуза” в НЧ „Отец Паисий-1893”. На сцената на площад „Николай Гяуров” всички се насладиха на музикалните изпълненията на лауреатите, класирали се на 1, 2 и 3 място в Седми международен фестивал за млади  изпълнители на популярна   музика „Дъга над Клептуза”.

Финалът на 44-тото издание на „Велинградски празници на културата“ започна с официално слово на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев

„ На 1-ви юли в нашия град с голям концерт на тази сцена започнаха 44-тите Велинградски празници на културата. За 17 дни в тях се изявиха 150 професионални и самодейни ансамбли, състави, клубове, оркестри, вокални групи, театри и други формации. В рамките на тържествата се проведоха два фестивала, открити бяха 4 изложби, пред публика бяха представени 4 нови книги. Беше дадена възможност на талантите от всички възрасти и във всяка сфера да се изявят, а вие уважаеми велинградчани и гости да ги аплодирате и да станете част от празника…”.

Специални благодарности бяха отправени и към Исторически музей Велинград, Центъра за обществена подкрепа, Художествената галерия Велинград, Обединен детски комплекс Велинград, Общинската комисия за борба с противообществените прояви, Районно полицейско управление Велинград. Гости на официалното закриване бяха председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, зам.-кметовете на Община Велинград Сергей Кичиков и Светла Томова.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени