Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Започна ремонтът на центъра

29 март 2018, Четвъртък | 15:11 | прессъобщение

Ремонтът на централна градска част на Велинград започна

При направената първата копка на мащабния ремонт по преобразяването на центъра на Велинград, кметът д-р Коев каза, че същинските дейности ще започнат, щом позволят метеорологичните условия. Това вече е факт. Работници и техника се намират пред сградата на Община Велинград, където от вчера започнаха да бъдат премахвани паветата.

         Проектът „Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на уличната мрежа в гр.Велинград” е на стойност 4 812 941 лв. Малко над 4 млн. са финансирани от Европейски фонд за регионално развитие, а останалите 721 941 лв. са от национално съфинансиране.
         Припомняме, че предишният ремонт, /преди повече от 30 години/ започна на 12 юни 1985 г. и завърши на 30 юни 1988 г.
Д-р Костадин Коев сподели, че първата част от ремонтите дейности включва подмяна на ВиК съоръженията и цялата подземна инфраструктура по бул. “Съединение” от пресечката с ул. “Юндола” до Горско стопанство “Алабак” и от фонтаните- до старата сграда на Общината. Проектът включва още изграждане на зона за обществен отдих около складовете на Централния пазар /т.н. „битак”/ и реконструкция и рехабилитация на улиците „Георги Кирков”, „Милеви скали” и „Христо Смирненски”.
Целта на този проект е да създаде нова визия и качествена промяна на цялостния облик на Централната градска част и да подобри физическата среда в града, чрез ремонти на улици, тротоари и пешеходни зони”, каза д-р Коев и допълни:” Искаме да повишим привлекателността и атрактивността на града ни както за жителите, така и за инвеститорите, гостите и туристите.”     

За честването на двете големи събития – 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от създаването на Велинград, които ще се състоят на 1-ви и 2-ри септември, ще посрещнем гостите в напълно обновения център на града, каза още д-р Коев.
Срокът, в който новата визия на централната градска част трябва да бъде завършена е 90 дни.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени