Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Второ заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма

20 април 2016, Сряда | 08:50 | прессъобщение

Второ заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма

В малката заседателна зала от 11 часа се проведе второто заседание на КСВТ към Община Велинград, на което присъства и кметът на общината д-р Костадин Коев. Поставени бяха основни теми, свързани предимно с визията на града и впечатлението, което създава у туристите. Имиджът е важен заради предстоящите опознавателни 7 тура на руски журналисти и туроператори, които ще се проведат с пълното съдействие на Министерството на туризма и Агенция по туризъм на руската федерация. Първият тур предстои още в средата на май. Посещенията са следствие от участието на Велинград на кръглата маса в Москва и изложението в Екатеринбург. Интересът към нашия град е голям, защото има  възможности за различни видове туризъм и през четирите сезона, а гарантирано ще очакваме по 1000 руски туристи месечно.

Производството на биопродукти в региона е голям плюс за развитието на туризма и те трябва да  бъдат предлагани, както от хотели и ресторанти, така и  на специално уреден постоянен базар с тази цел– това бе едно от дискутираните предложения в подкрепа на местните производители.

Друга тема, свързана с развитие на туризма, е  предлагането на повече атракции за задържането на гостите по-дълго време. Важно е установяването на състоянието им към този момент и създаването на план за поддържането на старите и създаването на нови обекти от атракционен тип. Създадена бе работна група, за да бъде ускорен процесът. 

Обсъдени бяха и мерки, свързани с повишаване събираемостта на туристическата такса, както и предстоящите събития в областта на културата. Общото мнение на присъстващите бе, че бизнесът и общинското управление ще вървят в една посока в името на добрия имидж на Велинград и утвърждаването му като значима туристическа дестинация

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени