Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

КСВТ-Велинград проведе своето осмо заседание

03 декември 2016, Събота | 07:52 | прессъобщение

КСВТ-Велинград проведе своето осмо заседание

В малката зала на общината  от 13,30 ч. се проведе заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма. С представители на полицията бе обсъден проблемът със задръстванията, които се образуват в неделя около общинския пазар. Според ст. инспектор Казаков и полицейски инспектор пътен контрол Борис Боков  въпросът може да бъде решен със съвместната работа на общината, полицията  и ОП ”СИП и ТИЦ”. Причините за ситуацията  са комплексни – големия поток от пешеходци по булевард „Ал. Стамболийски”, масовото паркиране по пътното платно, несъобразяването при спиране, преминаването на тежкотоварни автомобили, силният трафик , свързан с туристите, които си тръгват в неделя след обяд.  С оглед овладяването на проблема жителите и гостите на града също трябва да съдействат.

КСВТ- Велинград изготви предложение за прогнозно разпределение на постъпленията от туристическия данък. Те  могат да бъдат използвани за дейности, упоменати в чл.11, ал. 2 от Закона за туризма. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени