Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Заседания в Общината през седмицата

12 октомври 2010, Вторник | 14:48 | прессъобщение

Общественият съвет за социални дейности и Комисията по наркотични вещества заседават тази седмица

В четвъртък от 15,30 ч. в Малката зала на Община Велинград ще се проведе заседание на Обществения съвет за социални дейности. Ще бъде разгледан проект за социално включване, който е подготвен от общината за финансиране пред МТСП и е одобрен на първия етап. Предстои да кандидатства и на второ класиране, като велинградска община е една от 4-те в региона заедно с Пазарджик, Септември и Ракитово, които са преминали първия етап.

Ще бъде обсъден и проектът за обществена трапезария, по който се осигурява безплатна топла храна за 50 бедни и социално слаби граждани към Дома за възрастни хора в града. Те ще имат възможност да хапват топла супа, основно ястие, десерт, а на лежащо болните и трудно подвижни храната ще се вози до домовете им. Стойността на проекта е 7 150 лв. и ще се изпълнява от 1 октомври до 31 декември т.г., но има вероятност Фонд ”Социално подпомагане” към Министерство на труда и социалната политика да удължи срока на финансиране до март 2011 г.

630 безработни могат да бъдат наети за зимно поддържане

Близо 630 работни места могат да бъдат разкрити по Националната програма ”Ог социални помощи към осигуряване на заетост”- напр. в обществено-полезни дейности в общината - снегоподдържане и снегопочистване, опесъчаване и т.н., като срокът за заетост ще бъде 3-месечен, но може и да се удължи.

В петък заседава Комисията по наркотични вещества

В петък от 14.00 ч. в Малка зала на община Велинград ще се проведе заседание на Комисията по наркотичните вещества, като в дневния ред е включена точка за изпълнението на програмата на комисията по месеци. Сред включените за изпълнение дейности са провеждане на работни срещи с училищните настоятелства, подпомагане на родителите им в общуването им с децата, ще бъде проведено анкетирано проучване по училищата във връзка с рисковете за разпространение на наркотични вещества. Членовете на комисията ще дискутират и за старта на работата в малки групи по метода” връстници обучават връстници”. Ще се обсъди и приеме и  разработената и готова брошура, посветена на темата за антидрогата, която трябва да бъде разпространена сред младите. По време на заседанието ще бъде обсъдено и създаването на организация за провеждането на проверки в питейните заведения-за недопускане на малолетни и непълнолетни след 22 ч. и сервирането на алкохол на ученици и подрастващи. Ще се обсъждат и евентуалните пропуски в училищната охрана по места.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени