Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Заслужено признание за директора на Основно училище „Христо Ботев”- Велинград

25 декември 2017, Понеделник | 20:24 | образование

Заслужено признание за директора на Основно училище „Христо Ботев”- Велинград

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева откри тържествената церемония по награждаване на най-добрите за 2017 г. синдикалисти и социални партньори - кметове, зам.-кметове, директори на училища и детски градини и журналисти от цялата страна. По утвърдена традиция заключителният етап на четирите престижни конкурса на Синдиката се състоя в София, а те са Дванадесети национален конкурс „Синдикалист на годината“, Единадесети национален конкурс „Най-добър социален партньор - кмет“, Единадесети национален конкурс „Най-добър социален партньор - директор“ и Деветнадесети национален конкурс „Журналист на годината“.

Сред официалните гости на празничната вечер бяха Сюзан Флокен – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование (ETUCE), Мартин Ромер – почетен генерален директор на ETUCE и съветник в Интернационала на образованието, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, инж. Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и доц. Надежда Калоянова - преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас.

Двадесет и осем директори на образователни институции от страната бяха отличени от СБУ с плакет за висок принос в развитието на социалното партньорство и сътрудничество със СБУ, както и с грамота и специален подарък в престижния Единадесети национален конкурс на Синдиката „Най-добър социален партньор – директор“ за 2017 г.

Наградите бяха връчени лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с думите: „За мен е чест да бъда с Вас, учителите от цяла България на тържествената церемония по награждаване на най-добрите социални партньори на Синдиката за 2017 година. Удовлетворен съм, че в навечерието на Коледните и Новогодишните празници мога да поздравя всички Вас, които не спирате да работите по най-добрия начин за по-доброто и качествено образование. В тази задача нас ни обединява – партньорството! Благодарение на доброто партньорство и взаимодействие на министерството на образованието със Синдиката на българските учители, ние успяхме да реализираме най-ползотворните политики в образователната система и да решим най-важните задачи. Всички в залата знаем, че Синдикатът на българските учители е най-големият браншови синдикат в България и няма друг синдикат като СБУ, който през годините така ползотворно да е повлиял в сектора и това е благодарение на всички Вас, учителите, и на работата на председателя на СБУ г-жа Такева. Знаем, колко е съществена ролята на лидерът на Синдиката д.ик.н. Янка Такева, която в критични моменти е успявала да помогне на българското образование и на българските учители!“ – подчерта министър Вълчев и допълни: „Ще продължавам да разчитам на подкрепата и партньорството на СБУ, на Вас, учителите и социалните партньори в залата! Вярвам, че ако всички институции и социални партньори работим заедно, няма как да не се случват добрите политики в системата. Благодаря на всички наградени - учители и директори, които правят така децата и учениците ни да бъдат по-добри, а обществото ни по-справедливо и солидарно“.

Педагогическите специалисти от основно училище „Христо Ботев”- Велинград благодарят на госпожа Байлова за непрекъснатите грижи и всеотдаен професионализъм и пожелават  многобройни професионални успехи и лична удовлетвореност.

Нека да сме здрави , да живеем и да успяваме заедно , да преследваме и постигаме мечтите си !

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени