Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Зависимости и агресия

31 януари 2016, Неделя | 17:51 | образование

Зависимости и агресия

На 28.01.2016г. в СОУ „Св.св. Кирил и Методий“- Велинград се проведе тиймбилдинг на тема: “Проблемите на тийнейджърството“.

Като партньори на събитието присъстваха: говорителят на Областна дирекция МВР гр.Пазарджик-  г-н Стоянов, началникът на  РУ на МВР Велинград- г-н Йовчев и г-жа Миланова-секретар на общинската комисия за борба с противообществените прояви  на малолетни и непълнолетни. Също така бяха Ученическият съвет, Училищното настоятелство, както и родители и учители.

Въведение в   темата за проблемите на тийнейджърите и необходимостта от справяне с предизвикателствата в живота направи г-жа Прегьова. Йоан Каръков, заместник-председател на Ученическия съвет, представи един от наболелите  проблеми на тийнейджърството - „Училищният тормоз“. Презентацията от него посочи причините за тормоза и начините за справяне. Ученици от девети клас Николай Ласкож и Невина Кацарова представиха с презентация  друг проблем на тийнейджърите различните зависимости , тяхното откриване и преодоляване.

Г-н Стоянов подробно разясни причините за различните зависимости, тяхното различаване и откриване. Лекцията за наркотичните вещества и опасностите, които се крият в тях, предизвика интерес у ученици, родители и учители. Г-н Стоянов изтъкна, че много често, когато в семейството има зависим, проблемът му се превръща в основен за всички негови близки. Подобно на зависимостта от психоактивни вещества, съзависимостта също се развива, задълбочава и става все по-опасна за живота и здравето на най-близките хора на употребяващия. Като показа с презентация отделни случаи на зависими от наркотиците млади хора,засили интереса на всички и те реагираха спонтанно.

Срещата завърши с въпроси, свързани с поставената проблематика. Родители и ученици поискаха още разяснения на фактите по отношение на наркотичните вещества и начините за предотвратяване на тяхното използване. Проблемите на тийнейджърите  и справянето с тях е актуална и значима тема и намери широк отзвук сред присъстващите на тиймбилдинга  в залата  СОУ “Св.св. Кирил и Методий“.

Коментари

Не ми стана ясно, защо е тиймбилдинг...те екип ли са по принцип, работят ли заедно...по-скоро ми звучи като дискусия или обсъждане по наболял проблем. Но защо тиймбилдинг? Той по своята същност е за екипи и има за цел да развива техните екипни роли, като ги превърне в един отбор.

#1 Петра в Неделя, 31 януари 2016 23:55

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени