Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Здравче-венче" участваха във международен фестивал

10 август 2011, Сряда | 21:18 | прессъобщение

"Здравче-венче" взе участие в международния фестивал “HORAMARE” – гр.Калараш, Румъния.

Здравче-венчеЗа втори пореден път Детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче” при НЧ”В.Левски-1904”-Велинград взе участие в Международния фолклорен фестивал “HORAMARE” – гр.Калараш, Р. Румъния. Посещението на детския ансамбъл от 4 до 8 август беше не само щастлив празник, но и високо признание за богатството и красотата на българския фолклор по света. Незабравими ще останат впечатленията от краткото гостуване, от натоварената програма, от сърдечното гостоприемство и внимание.

Здравче-венчеТоплото посрещане, прекрасните условия, които създадоха организаторите, превърнаха дните в истински празник. “HORAMARE” е  международен фолклорен фестивал, който се провежда ежегодно в гр.Калараш,Румъния. Тази година в него участваха ансамбли от България, Румъния, Сърбия, Турция, Полша ,Италия.

 

Здравче-венчеНа 4 август се проведе официалното откриване на фестивала, придружено с дефиле на всички участници. На 5 август концерти изнесоха България и Италия в с.Вълчелеле, които сърдечно бяха посрещнати от кмета на селото. На 6 август в програмата взеха участие всички гостуващи ансамбли на Големия площад в Калараш., а вечерта се състоя церемонията по официалното закриване на фестивала – в парка на Калараш. Всеки състав участва с 30 минутна програма. Бяха връчени официални грамоти и плакети за участие.  Всички участници от 6-те държави танцуваха румънския народен танц “Периница”, звучаха химните. На 7-ми август “Здравче-венче” взе участие и в Международния фестивал ”Фолклор и европейски традиции”/първо издание/  в гр.Букурещ.

Здравче-венче с грамота от фестивалаОт 18ч премина дефилета, след което ансамбълът участва с 20 минутна програма в парк-центъра на Букурещ. На ансамбъла беше поднесена грамота и поздравителен адрес лично от кмета на Букурещ за специално участие във фестивала. Справедливо е да изкажем нашата признателност към децата-танцьори и певици, към техните художествени ръководители. За  прекрасните и незабравими дни в Калараш благодарим и на преводачката Мария Кутрянска и д-р Калоферов. ДЮАНПТ ”Здравче-венче” отново успя да извоюва своето място извън пределите на нашата страна.

Желаем му нови творчески успехи !!!

 

От ръководството на
НЧ”В.Левски-1904”
Велинград

Коментари

mustfa opichamte viara

#3 в Вторник, 24 септември 2013 17:54

:y

#2 в Понеделник, 18 март 2013 17:54

bravo de4ica prodalgavaite napred

#1 neli в Сряда, 10 август 2011 22:14

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени