Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Здраве и дълголетие" в Батак

20 май 2011, Петък | 21:15 | общество

Клуб "Здраве и дълголетие" в Батак

Клуб Здраве и дълголетие в БатакКлуб "Здраве и дълголетие" с председател Люба Зинкова получи заслужена награда от кмета Лебанов - осигурен превоз до град Батак в деня на изнасянето на Иконата на новопрославените баташки мъченици. С голямо вълнение 22-те жени, облечени в бели спортни екипи с Българския герб, присъстваха на тържествената литургия на площада. Те имаха възможност да се докоснат до дърворезбованата позлатена ракла, където бяха поставени мощите на загиналите в Баташкото клане, да се поклонят на иконата на светите мъченици.

Хоро на площада в БатакОт тази година всеки 17-ти май Българската православна църква ще почита като Ден на мъчениците от Батак. Спортистите-ветерани от Велинград успяха да усетят от тръпката да присъстват на такова вълнуващо тържество, да сведат глави за признателност и да извият кръшно хоро, с което привлякоха вниманието на всички хора от площада. За всички тези преживяни вълнения те отправят своето голямо "Благодаря" към кмета Лебанов и община Велинград.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени