Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Снежна надпревара

22 януари 2010, Петък | 16:22 | спорт, образование

Ученици от ПГГС на зимен спортен празник

ПГГС зимни игри   Утрото на 16 януари 2010 година е студено, прехвърчат снежинки, но учениците от Професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" - Велинград са весели. Отиват на местността "Старина" за зимния спортен празник под девиза: „Здрав дух в здраво тяло”. Организатор  на  събитието е г-н Муртин – ръководител и на едноименния клуб в училището за спорт и туризъм.

ПГГС зимни игри въже   Планината ни посреща с нова снежна премяна, но това не е пречка за никой. Ученици и учители – заедно участват в предварително подготвените състезания и развлечения. Общият ентусиазъм нараства с всяка победа и спечелена награда, а такива не липсват. Бяха организирани състезания в няколко тура: спускане с шейни-лопатки по писта, дърпане на въже, бягане с чували и хвърляне на въдица в цел футбол, колективен преход – 2 км. и езда. Импулсивно се роди и идеята за една нестандартна проява - да премерят сили учителите и техните възпитаници. В етапа на надпреварата за дърпане на въже опитът, класата и физическата сила си казаха думата и естествено победата бе за отбора на преподавателите в лицето на г-н Зисов, г-н Муртин, г-н Ушев и г-н Гугалов. Но най- интересното предстоеше – дърпане на превозни средства /АТВ, джип и автобус/. Сили имаше за всичко, настроение също.

Пързалка ПГГС ученици   Победители  в  отделните етапи бяха и учениците:
      1. Атанас Събев- спускане с шейни

      2. Атанас Радев- хвърляне на въдица

      3. Емилиян Радичев- футбол

   Така в смях, закачки и заредени с енергия за нови спортни събития времето изтича неусетно и всички са доволни. Изминал е един прекрасен ден на ЗДРАВИЯ ДУХ И ЗДРАВОТО ТЯЛО!

Петър Парекьов- 11а клас,
участник и член на клуб „Млад журналист”

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени