Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Златни медали в Национално състезание

04 април 2019, Четвъртък | 19:35 | образование

Златни медали в Национално състезание

Учениците от ПГД „Иван Вазов“- гр. Велинград и тази година спазиха традицията да завоюват първото място.

Националното състезание „Производство на изделия от дървесина- мебели, стилни мебели и дърворезба“ бе организирано с подкрепата на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, и се проведе в Интер Експо Център- гр. София.

Отборът на ПГД „ Иван Вазов“ -гр. Велинград се състезава със свои връстници от 8 професионални гимназии  от Пловдив, Варна, Троян, Ямбол, Русе, Сливен и Хасково.

Журито, оценяващо изделията, бе съставено от преподавател от Лесотехнически университет, представител на браншовата камара и специалисти от мебелния бранш. Защитата на проектите определи учениците ни да се окичат за поредна година със златните медали.

Те демонстрираха професионални умения в съвременните тенденции при изработването на изделия от дървесина, умения за изпълнение  на изображения, персонажи и сюжети в мебелите, стилната мебел и в дърворезбата.

Лично заместник- министърът на образованието и науката Таня Михайлова, поздрави участниците в състезанието и отбеляза, че при тяхната работа се влага сърце и въображение, за да бъдат запазени българските традиции и съвременност.

                                                                                           ПГД „ Иван Вазов“

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени