Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Златни медали и Великденски емоции в ПГД „Иван Вазов“

26 април 2016, Вторник | 16:46 | образование

Златни медали и Великденски емоции в ПГД „Иван Вазов“

Приключва поредния успешен месец април от училищния календар на ПГД „Иван Вазов“, изпълнен с много успешни мероприятия, участия и емоционални преживявания.

От 19.04. до 23.04.2016год. на щанд С9, зала 4 на изложбения център в Интер Експо Център – София, деветокласниците Хари Димитров, Венелин Йонов и Юлиян Коруджийски участваха в „Работилница за мебели“. Тя се организира за първи път от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и на нея ученици от професионални училища в България показаха умения в изработването на мебели, които впоследствие да се дарят на социални домове.

Целта на тази инициатива е да се повиши интереса на младите хора към професии от бранша и едновременно с това да се запознаят с най-съвременните технологии в сферата на дървообработването.

„Панорамата е мястото с изключително позитивна енергия, събрала поколения хора, отдали своя дан, за да могат учениците да покажат какво са научили“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри Осмата Панорама на професионалното образование и обучение в гр.Пловдив, провела се от 21 до 23.04.2016г.

С оригинални изделия от масивна дървесина, момчетата от 12 клас – Огнян Топалов, Стоян Петров и Димитър Пашомов участваха в състезанието от категория „Стилни мебели и дърворезба“ и   впечатлиха журито, гостите и участниците. За най-добро презентиране на изделията със златен медал бе удостоен Огнян Топалов, неговият ръководител Альоша Кадьов заслужено получи същото отличие за приноса му в професионалното образование. Отборно, учениците ни грабнаха сребърните медали и за пореден път се доказаха като знаещи и можещи млади професионалисти.

Друго предизвикателство за учениците на ПГД през месец април, е направата на 180 сантиметрово яйце, което е атракцията на тазгодишните Великденски празници.

Тази нестандартна изява беше приета с ентусиазъм от учениците и учителите. С много енергия и майсторлък  те изработиха 3 яйца с височина 60 см., а голямото червено яйце грейна навръх Цветница и прикани учениците от велинградските училища да го изрисуват в духа на местната традиция.

 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ОТ ПГД „ИВАН ВАЗОВ“!!!

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени