Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Зонален преглед на спортни клубове

15 май 2014, Четвъртък | 13:08 | общество

Зонален преглед на спортни клубове от Южна България

На 14-ти май във Велинград бе проведен Зонален преглед по гимнастика "За спорта възраст няма"  на спортните  клубове  от Южна България. Домакин на проявата бе Община Велинград  и  СК „Здраве и дълголетие“ с ръководител Любка Зинкова и методист Ваня Даскалова.

В прегледа, който нямаше състезателен характер, участваха :

-СК „Здраве и дълголетие“-Велинград, с композицията „Зелена България“;

-СК „Здравец“-Красно село, с композицията „Байла Морена“;

-СК „Люлин“-София, с композицията „Спортуваме за младежки дух“;

-СК „Бели рози“ –Казанлък, с композицията „Спомени от младостта в родното село“;

-СК „Марек“-Дупница, с композицията „Слънчева спирала“;

СК „Здраве и дълголетие“- Димитровград, с  физкултурна композиция с тояжки, топки и знамена;

-СК „Здраве“, кв. „Младост“- с композицията „Микс от танци“;

-СК „Ахридос“-Кърджали, с композицията „Родопа пее и танцува“;

-СК „Изток“-София, с композицията „Слънце“;

- СК „Здраве 03“-Сандански, с композицията „Пирин танцува“;

-СК „Аполон“- Самоков;

-СК „Спартак“-Сандански, с композицията „България в сърцата ни;

-СК „Бодрост“-Благоевград, с  композицията „Бодрият дух на България“

Ентусиастките от Велинградския спортен клуб, облечени в бели спортни екипи с Българския герб,се представиха  великолепно, а на финала на композицията им  гълъби полетяха пред смаяните погледи на присъстващите.

Заместник-кметът  Атанаска Хрисчева, след като  приветства присъстващите , представи кратка история за големите успехи на велинградския клуб. „Активната ви  спортна дейност е пример за подражание на младото поколение и велинградската спортна общественост, а Велинград се гордее с вас“, заяви Хрисчева, като специално поздрави семейство Зинкови с тяхната 50 годишна туристическа дейност и наградената за спортни заслуги  от Община Велинград Незабравка Янкова.  Ресорният зам.кмет Исмет Бабучи връчи плакет за почетния председател на клубовете в България доц. д-р Еньо Бояджиев. Бояджиев навършва 90 години, а подаръка от името на клуба и Община Велинград прие сегашният председател  Панайот Бончев.

Сред официалните гости бе и Нели Ковачева — член на управителния съвет на Българска асоциация „Спорт за всички“.

Гордостта на Велинград – клуб по спортни танци „Импулс“ отново зарадва публиката със своите чудесни изпълнения. Двете двойки от клуба изпълниха сцената на пл."Николай Гяуров" с позитивната си енергия на младостта и отличните си танцувални умения.

Регионалният преглед се превърна в истински празник за гражданите и гостите на Велинград. И като на празник- накрая се изви кръшно хоро, под ритмите на което заиграха малки и големи.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени