Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Звънче” се потопи в родолюбиви песни

22 април 2015, Сряда | 07:15 | култура

"Звънчетата" с успехи във Фестивал на патриотичната песен

На 18 и 19.04.2015г. в град Панагюрище се проведе  XI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи :от I– IVклас, V- VIIIклас и  IX- XIIклас. Изпълнителите бяха 127 на брой от градовете : Панагюрище, Пловдив, София, Мездра, Белово, Вършец, Хисаря,Бургас, Русе, Велинград и други.

Изпълненията на децата бяха оценявани от професионално жури в състав:Председател – доцент Етиен Леви и членове : Ясен Велчев- пианист и композитор, член на група „Те”, Преслава Пейчева – финалист в Musicidol и Дочка Кацарева – литератор. Паралелно с професионалното жури, участниците бяха оценявани и от детско жури.

   В I-ва възрастова група изпълнителите бяха 47. Калина Десподска  завоюва I-во място,а  Михаела Нанова , Ванеса Баева и Преслава Кузеваграмоти за отлично представяне. Пожелаваме успех на Калина в предстоящото нейно участие на

Международния фестивал  „Илбери”  в гр. Скопие.

    В II-ра възрастова група участниците бяха 38. Цветина Вачева спечели III-то място, Венелин Каленов – Специална награда от Двореца на децата гр. София, Николета Сачкова – грамота за отлично представяне. Дует Николета Сачкова и Венелин Каленов- IIIмясто.

     В III-та възрастова група Иванка Алексиева – II-ро място, дует Цветина Вачева и Иванка Алексиева – II-ро място.

   За отлична вокална работа сем.  Казалиеви бяха наградени с диплом и парична награда.

На Гала концерта на фестивала г-н Иван Казалиев дари своите две песни – „Българска земя” муз. и аранжимент- Иван Казалиев, текст- Христина Димова, изпълнена от Калина Десподска и „Земя свещена” муз.  и аранжимент- Иван Казалиев и текст на поета  Иван Коев , изпълнена от Иванка Алексиева на организаторите на фестивала.

 

Пожелаваме нови успехи и в предстоящите изяви на децата и техните ръководители!

 

                                                            

 

                                                                                Родители

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени