Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Звънче" в Словения

31 юли 2018, Вторник | 21:29 | прессъобщение

"Звънче" в Словения

От 17-22 юли 2018 г. в град БледСловения се проведе петия юбилеен международен певчески конкурс „Bled Golden Microphone“ .

Тази година бяха одобрени 51 участника от 8 държави – Словения , Румъния , Италия, Черна гора , Хърватска, България , Косово , Малта. Директор и продуцент на конкурса е Sandi Vovk. От България бях само трима участника, а по – специално- възпитаниците на ДЮВИШ“Звънче“ – Калина Десподска, Михаела Нанова, Николета Сачкова.

Пътувахме прекрасно с фирмата на г-н Лазар Асьов ,който ни достави едно голямо удоволствие да пътуваме и да се чустваме прекрасно. Пътят беше дълъг, но с приказки и много смях пристигнахме в гр. Блед. Още след границата, като влезнахме в Словения, ни направи огромно впечатление идеалната чистота , дори и на местата за почивка на пътуващите. Пристигнахме в Блед сутринта в 9,30ч. след 17 часово  пътуване. Тук искам да изкажа една огромна благодарност на нашия водач г-н Асьов, че и в двете посоки той не ни даде повод за притеснение по време на пътуването, а с лекота и усмивка и много смях преминахме дългия път. Нека да е жив и здрав и да се радва на прекрасното си семейство дълги, дълги години.

А сега ще разкажа и за самия конкурс. Аз, като ръководител и вокален педагог, останах възхитена от организацията припровеждането на конкурса. Всички участници бяха настанени в два хотела. Конкурсътсе проведе във фестивална зала, специално построена за тази цел- за концерти и други такива. Залата е с прекрасно осветление и озвучаване, с огромна видеостена, която  през цялото време на конкурса, докато децата изпълняват своите песни, показваше различни светлинни ефекти и картини според песента на изпълнителя. Статуетките, които трябваше да получат децата като награда, бяха подредени на различни по височина колони, така че да се виждат от всички. За участниците това ги стимулираше много и всеки се стараеше с изпълнението си така, че да получи една от тях. От всеки изпълнител се изискваше да се яви с три песни – едната за откриването на конкурса, така че, журито ги оценяваше още при самото откриване. Децата се почустваха като звезди, защото на откриването минаваха по червен килим. На гала концерта до залата ги закараха с каляски и пак по червения килим. Двете конкурсни песни се изпълняваха в два дни, по точно вечери, а през деня се посещаваха различни забележителности на Блед. Едно планинско градче в алпийски стил-  много чисто, с много атракции и за малки и за големи. Трите наши възпитанички- Калина, Михаела и Николета се представиха прекрасно, защото направиха впечатление на всички още на откриването. Журито се състоеше от девет човека от различни страни , всички изпълнители много силни . В група бяха по осем, девет и четиринадесет човека - с една дума бяхме на малка евровизия. Тази дума -евровизия, я споменавам винаги, когато се върнем от европейски конкурс, защото чуството е такова, а и обстановката също. Няма да изброявам членовете на журито, но Кали , Михаела и Николета бяха поздравени от някои от тях. Калина Десподска спечели второ място , Михаела Нанова взе поканата за най – стария детски музикален конкурс в Румъния , поканата и бе връчена лично от директора на конкурса Claudio Bulete, Николета Сачкова- голямата купа за интерпретация на българска песен. Аз, като техен вокален педегог, съм горда с тях, защото са силни като другите. Обичам ги много, възхищавам им се на борбеността . В чужбина никой не те познава, бориш се сам, а в същото време виждаш и другите какво могат, това е една голяма школа. Стараеш се от препоръките на журито не да се сърдиш, а да поправяш грешките си и така да се изкачваш по стръмната и трънлива стълбица на успеха.

         Мили деца, още веднъж го казвам: Гордеем се с вас , вашите успехи са и наши.

         Вярвайте в Бог ,вярвайте в себе си , вярвайте в нас .

                                                                                                                                                                                                                                                  сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени