Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Призови отличия за "Звънчетата"

11 юли 2015, Събота | 23:20 | култура

„Звънчетата” с поредни призови отличия

На 26-ти и 27-ми юни 2015г. в град Павликени се проведе  IV-ти Международен конкурс за детска песен под надслов  „Нека да е лято”. Конкурсната програма бе обособена в четири възрастови групи и жури в шестчленен състав: Председател: Стефан Димитров – композитор, Милица Божинова  от  „Тоника” , Асен Масларски – композитор, Румяна Начева- директор на Международния  фестивал „Сребърна Янтра”, Серджо Чико- директор на фестивала „Starsofsongs” и Андрей Михалчеа – Румъния. Изключително силно музикално присъствие и артистичност на сцената на летния театър в гр. Павликени заявиха децата от ДЮВИШ „Звънче”Михаела Нанова, Преслава Кузева и Ванеса Баева. Те очароваха публиката с различния си репертоар от красиви български песни и руски песни, избрани за първия и втория ден.

За първи път представители на Велинградската музикална школа на сем. Казалиеви се явяват на конкурс в северната част на България, но категорично доказаха, че техните възпитаници са комбинация от характери, талант и огромна любов към музиката!

На 3-ти, 4-ти  и 5-ти юли в курортен комплекс Албена се проведе XVI-ти Международен фестивал на творческите състави Приятели на България”. На сцената на Театър -вариете  „Албена” се проведоха осем фестивални концерта с участието на вокални изпълнители и танцьори от България, Русия и Румъния.На този фестивал взеха участие и децата от ДЮВИШ „Звънче”. Те бяха разпределени в четири възрастови групи- мини, младша, средна, старша и бяха оценявани от професионално жури в състав : Председател- композиторът Хайгашод Агасян, членове: Мари Агасян – артистичен директор на програма „Приятели на България” и Николай Манев – хореограф. Възпитаниците на сем. Казалиеви показаха най-доброто от себе си и извоюваха престижни награди. В група мини чаровната Анжелина Денчева завоюва наградата лауреат I-ва степен. Артистичната Калина Десподска в група младша също бе наградена като лауреат от I-ва степен. Венелин Каленов с чувственото си изпълнение на песента „На майка ми” и „Notyourperfectguy”, спечели награда лауреат II-ра степен. В средна група Николета Сачкова с прекрасното си изпълнение на песните „Повей ветре” и  „Simplythebest”, както и атрактивното облекло , завоюва – лауреат I-ва степен, артистичната Цветина Вачева- лауреат II-ра степен. В група старша Иванка Алексиева, с чудесните си  изпълнения на песните „Вървя” и „Ты лети, моя душа”,  завоюва наградата лауреат I-ва степен. Дуетите „Звънче” Николета Сачкова, Венелин Каленов- лауреати I-ва степен;  „Moonlight” Цветина Вачева и Иванка Алексиева- лауреати I-ва степен. Публиката аплодираше прекрасните им изпълнения. Децата получиха специални поздравления от председателя на журито г-н Агасян за отличното си представяне.

Три дни на сцената грееше красота, лееше се прекрасна музика. „Звънчетата” имаха възможност да се насладят на прекрасни изпълнения на класически и модерен балет, народни танци и руски музикален театър. Всички се убедиха, че музиката прави хората по-добри , по-задружни и по-искрени . Тръгнахме си удовлетворени и заредени с положителни емоции.

 

Мили деца, гордеем се с вас! Нека Бог ви пази !  Обичаме ви и ви желаем нови успехи на VIМеждународен фестивал „Дъга над Клептуза” !

 

 

                                                     Сем. Казалиеви и родители

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени