Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Звездите на "Караоке" изгряха в Хисар

15 май 2015, Петък | 08:07 | култура

Отново сред най-добрите в България ,звездите на „Караоке“ изгряха и в Хисар

От 1-ви до 3-ти май 2015 г. в слънчевия пролетен Хисаря се проведе III-ти Национален младежки конкурс за популярна песен “Петнадесет лалета”. Читалище „Иван Вазов“ се превърна в детски дворец на музикалното изкуство, приютявайки около 500 момичета и момчета на възраст между 4 и 18 години.

 

Фестивалът има две направления: „С песните на Мими и Развигор“, където едната от песните на участниците трябва да бъде създадена от Развигор Попов или изпята от Мими Иванова и „15 лалета“, в която задължително е едното от изпълненията да бъде на български език, а другата песен по избор.

Три дни гласовити момчета и момичета от различни възрастови групи имаха възможност да покажат дарбите си и да се борят за призовите места. Начело на журито е примата на българската естрада Мими Иванова, която е родом от гр.Хисаря. Патрон на конкурса е вицепрезидентът Маргарита Попова, която за първа година не успя да присъства на събитието, но изпрати поздравителен адрес към участниците и организаторите.
Организатори на събитието са Сдружение „Петнадесет лалета” и Община Хисаря.

Престижното жури оценяваше изявите на участниците в следния състав: Председател – Мими Иванова и членове: Развигор Попов, Мая Райкова-Българско национална радио, Антония Маркова-победител в Гласът на България, Доц. Червенакова-преподавател в ПУ, Диригент на Пловдивската филхармония.

В категория „15 лалета“ възпитаниците на Юлиана Ковачева спечелиха 4 отличия, въпреки многобройната конкуренция:

-         Груповото изпълнение на Лилия Радойчева, Теодора Райнова, Пагане Петрова  и Ани Ушева във втора възрастова група и песните „Ла бамба“ и „Дайте шанс на песента“ бе оценено от журито със сребърен медал и купа

-         Дуетът Лилия Радойчева и Теодора Райнова извоюваха още един сребърен медал и почетното второ място в своята втора възрастова група

-         Сонай Юсеин и Иванка Средкова с чувствените си изпълнения спечелиха третия сребърен медал в настоящия фестивал за ВГ „Караоке“ с ръководител Юлиана Ковачева

-         Квартет „Paradise” – Диана Чолакова, Сонай Юсеин, Иванка Средкова, Наташа Златева бяха непобедими в четвърта възрастова група и получиха купата и първа награда

-         Индивидуална специална награда от създателката на престижния фестивал”Сезони” –гр.Бургас Кина Петрова получи Сонай Юсеин за своето индивидуално изпълнение.

-         Квартет „Paradise”получи и специалната награда от спонсора фирма Деликатес Житница- грамота и една пълна кошница с нейните продукти.

Спечелените награди на този престижен музикален форум са гордост както за талантите, така и за ръководителката.

Те ще продължат да работят все така упорито за спечелване на все повече публика, ценител на красивата българска музика, но и за спечелването на повече купи и медали от следващите фестивали. Велинград може да се гордее с тях!!!

 

Юлиана Ковачева,

ръководител на ВГ "Караоке"

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени