Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Звънче" с престижни награди

12 април 2011, Вторник | 16:12 | общество

"Звънче" с награди от национален конкурс за забавна песен

ДЮВИШ ЗвънчеСедем талантливи деца от ДЮВИШ "Звънче" с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви взеха участие в осмия Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен. Той бе организиран от ОДК - Пловдив в Дома на културата на железничарите "Гео Милев" и дава право на стипендия на лауреатите по Наредбата на ведомството за подпомагане на изявени и талантливи деца. В конкурса, преминал на много високо ниво, взеха участие 230 деца от 21 града от България.

Този конкурс изпълни основната си цел като съдейства и даде възможност на младите таланти да изявят творческите си заложби и дарования.

казва за него г-жа Йорданка Казалиева. Всяко едно от 7-те момичета: Мариам Маврова, Борислава Баракова, Иванка Алексиева, Ива Папаркова, Радка Узунова, Христина Влахова и Христина ВлаховаАнелия Рачева участваха в конкурса с две песни - Българска и една по избор. За представянето си те получиха грамоти за участие, а на гала концерта и торбички с лакомства. Певческите изпълнения на участниците в осмия Национален конкурс за забавна песен бяха оценени от компетентно жури от утвърдени пловдивски музиканти с председател Жан Пехливанов - преподавател в Музикалната Пловдивска академия. От  ДЮВИШ "Звънче" бяхо отличени:

1-во място във втора възрастова група - Мариам Маврова, с диплома и парична награда. Тя участва с песните "Клоунът Максим" на български език и "Когато погледна в теб" на английски език.

2-ро място в трета възрастова група - Христина Влахова, с диплома и парична награда. Песните, които Христина изпя, бяха "Скитница" и една прекрасна песен на английски език на Селена Гомез.

Мариам МавроваРъководителите на ДЮВИШ "Звънче" Йорданка и Иван Казалиеви от цялото си сърце и душа благодарят за прекрасното представяне на всички участници "Звънче", с пожелание, с достойнство да посрещнат 15 годишния юбилей на вокалната група и много творчески успехи!

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени