Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Анелия Рачева

19 ноември 2013, Вторник | 16:30

Анелия Рачева

Анелия Рачева е обаятелно  18 годишно момиче, което с красивия си глас и прекрасни изпълнения от няколко години трогва ценителите на певческото изкуство. Скромна, откровена и чувствителна вече 10 години тя изкачва стълбичката на успеха. Пее от малка, а съседите й са първите,които дочуват от прозорците на дома й да долитат плахи, все още неуверени, но в нежна хармония звуци. 8 годишна тя се записва в музикалната  школа на сем. Йорданка и Иван Казалиеви и в техните строги, но ласкави ръце, тя прави първите си стъпки в света на музиката. През 2004 г. в конкурса „Нота по нота“, гр. Пазарджик идват първите награди . Тя пее на български, руски, английски, италиански, испански и португалски.

Анелия Рачева

От тогава до днес Анелия изминава дълъг път с участия в много конкурси и много награди. 2006 г. печели 2 големи награди от международния конкурс „Златна ябълка“- Кюстендил. 2-ро място за изпълнение и артистичност и покана за участие в международния конкурс „Илбери“ – Скопие ,Македония. Оттам получава покана за участие в гр. Рожае - Черна гора на балканския конкурс „Златна пахуля“. Същата година взема участие на балканския фестивал в гр. Горажде- Босна и Херцеговина, където печели 3-то място за изпълнение и артистичност и първо място за избор на песен. Следват фестивалите „Сребърна Янтра“, Велико Търново, „Изгряват звезди“, гр. Петрич, „Цветен камертон“, гр. Сливен, „Орфеева дарба“, гр. София, „С песен и обич творим добро“, гр. Пловдив, „Дъга нас Клептуза“, Велинград. От всички тези конкурси Анелия  печели призови места, а в гр. Петрич тя печели ГРАНД ПРИ. Междеврименно школата получава покана от Берлин, Германия да изнесе концерти по покана на българския културен институт. След като са гледали един благотворителен концерт на школата , са поканени 4 деца, сред които е и Анелия. Всички се представят прекрасно и за това на следващата година ги поканват в Българското посолство за презентация на България за дните на Европа. И на тези концерти децата достойно защитават името на школата и техните ръководители.

За нея казват

„Когато Анелия пее чуваме в гласа й 3 ангела- на волята, на сърцето и на чувствата. Тя въздейства с тях на сетивата ни и ни покорява , а в същото време те изваждат най-светлото от душата й“

 

Коментари

neveroqtna :)

#1 в Сряда, 20 ноември 2013 17:39

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени