Личности от Велинград

В този раздел ще намерите статии и интервюта за известни и не толкова известни личности от Велинград.

Никола Делиев

Никола Делиев

Видният наш съгражданин, талантливият и  изявен общественик Никола Делиев, е на път да представи третата си поредна книга за Велинград. Тя е със заглавие „Календар на издирени записани имена, дати и събития за родния край Велинград“ .С голямо търпение и краеведски знания той с години събира информация за родния край, а резултата на неговия огромен труд поднася на съгражданите си и бъдещото поколение.

Понеделник, 25 ноември 2013, 12:30

 

Анелия Рачева

Анелия Рачева

Анелия Рачева е обаятелно  18 годишно момиче, което с красивия си глас и прекрасни изпълнения от няколко години трогва ценителите на певческото изкуство. Скромна, откровена и чувствителна вече 10 години тя изкачва стълбичката на успеха. Пее от малка, а съседите й са първите,които дочуват от прозорците на дома й да долитат плахи, все още неуверени, но в нежна хармония звуци.

Вторник, 19 ноември 2013, 16:30

 

Борис Костов

Борис КостовТази година талантливият наш съгражданин, художник и скулптор - Борис Костов навърши 75 години. По този повод Михаил Алексиев ни представя един цялостен образ на твореца и личността Борис Костов.

Понеделник, 30 юли 2012, 22:20

 

Десислава Чаушева

Десислава ЧаушеваВълнуващо и приятно е да попаднеш в света на едно талантливо дете, под чиито пръсти излиза невероятна музика. Светът на 14 годишната пианистка Десислава Антонова Чаушева е музика, чистота и стремеж към самоусъвършенстване. Този свят тя започва да гради още 7 годишна, когато за първи път се докосва до пианото.Много преди това с интерес наблюдава ТВ предавания за деца – виртуози на пианото. Майка й Гергана забелязва това детско увлечение и я записва в школата по пиано и солфеж към ОДК с преподавател Ирина Байрактарова. Към края на първата учебна година, на първия концерт на групата  Деси вече се отличава.

Вторник, 07 декември 2010, 17:23

 

Лилка Похлупкова

Лилка Похлупкова   Самобитна майсторка, която никога не е учила рисуване и не рисува, изписва с изящество традиционните великденски яйца с непроменени във времето мотиви. Лилка Похлупкова смята, че Божията воля движи ръката й. Защото докосвайки се до писалката, движейки ръка по яйцето, душата й, мислите й, се изпълват с любов. И тогава се ражда красотата – тази неподправена красота от багри и шарки върху великденските яйца.

Неделя, 04 април 2010, 21:43

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени