Личности от Велинград

В този раздел ще намерите статии и интервюта за известни и не толкова известни личности от Велинград.

Мария Пашова

Мария Пашова   Намираме Мими Пашова, солистка от  вокална група „Караоке”, на репетиция в студиото на Общински Детски Комплекс. Пролетта вече е изгряла в нейната лъчезарна усмивка. С дълга руса коса, нежно млечнобяло личице, тя прилича на истинско пролетно цвете. Откъсваме за кратко Мими от песните за кратко интервю, с което да зарадваме читателите на gradvelin в първите пролетни дни. Едно много надарено момиченце, с големи мечти, отговаря на въпросите ни с присъщите на децата искреност и чистота.

Понеделник, 22 март 2010, 07:54

 

Тодорка Ланджова

Тодорка Ланджова   Жизнерадостна, неуморна, енергична- това е първото впечатление от срещата ни с Тодорка Ланджова, ден преди Тодоровден. Тя е една от известните и обичани личности във Велинград - вълшебница в света на кулинарното изкуство, вълшебница в света на чистите човешки отношения, с откритата си усмивка и ласкави очи, тя сладкодумно ни разказа за себе си и професията си, която е станала за нея начин на живот.

Събота, 20 февруари 2010, 18:51

 

Иван Иванов

Иван Иванов   „Лечебните свойства на растенията” - едно интригуващо заглавие, което ни доведе при самия автор - д-р инж. Иван Иванов. Много земен, топъл и добър човек, който може да разказва с часове и да искаш да слушаш още. Защото в думите му се крие цялата житейска мъдрост, която е натрупал през годините и която раздава и до днес. Нелекият му, но смислен живот оформя характера му на един истински човек, за който най-ценните качества са добротата и силата да я раздаваш.

Вторник, 02 февруари 2010, 21:02

 

Боряна Стаева

Боряна Стаева   В деня на родилната помощ- Бабин ден, екипът на Gradvelin.com се срещна с една изключителна личност Боряна Стаева. „Жената в бяло”, както тя нарича себе си и както е озаглавила една от стихосбирките си, цял живот е работила като акушер на много различни места. Тя е  израждала много деца с различен произход. Душата на Боряна е в тази професия, в любовта й към малките бебета, които проплакват в силните й ръце. Тази любов Боряна съхранява и до днес, с нея са пропити чудните стихове, които пише. Боряна е не само акушер, тя е и общественик, и поет …и капитан от СОСРЗ.

Четвъртък, 21 януари 2010, 17:24

 

Виктория Белухова

Оригами от Виктория Белухова   Кипяща от енергия, със слънчева усмивка, единадесетгодишната Виктория Белухова завладява с безкрайния си оптимизъм и желанието си да твори. Да твори всичко онова, което носи в себе си като дар, като талант. От ръцете на малката Виктория излитат птици… от хартия. Защото Вики притежава уникалния талант да твори оригами. Оригами е изкуство да създаваш фигури, сгъвайки  хартия. А Вики го владее, защото влага много любов, умение и не на последно място търпение, за да създаде своите книжни красиви оригами.

Четвъртък, 31 декември 2009, 19:40

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени