Личности от Велинград

В този раздел ще намерите статии и интервюта за известни и не толкова известни личности от Велинград.

Христина Влахова

Христина Влахова   В навечерието на най-красивия християнски празник - Рождество Христово, екипът на Градвелин се срещна с едно прекрасно, лъчезарно момиче. Повечето от жителите на Велинград я познават, тъй като често я виждат да участва на различни сценични изяви. Чаровната 13 годишна Христина Влахова от ДЮВИШ "Звънче" - това е нейната най-кратка визитка.

Петък, 25 декември 2009, 11:54

 

Диана Енчева

Диана Енчева    Едно русокосо, малко момиченце, с изящната си грация и невинното детско излъчване, приковава вниманието на всички, когато е на сцената. Защото за Диана Енчева, най-малката седемгодишна участничка в КСТ „Импулс”, сцената е като привличане и предизвикателство. Светът на танца - с движенията и музиката, обгръща Диди от най- ранна възраст.

Неделя, 04 октомври 2009, 15:18

 

Сонай Юсеин

Сонай Юсеин Sonay Yusein  „Обичам музиката, обичам да пея. Това е, което искам да правя цял живот.” –казва преди три години на своята ръководителка Юлиана Ковачева познатият на всички във Велинград Сонай Юсеин. Оттогава, досега той не спира не само да пее, но и да печели симпатиите на хората около себе си. Защото всеки, който го познава, не може да не го обикне. „Изключително добродушен, умен и много умерен и прецизен в изказванията си”- споделя Юлиана за него. „Той не капризничи, никога не се сърди и не обвинява…с него лесно се работи.”

Сряда, 29 юли 2009, 20:46

 

Георги Калоянов

Георги Калоянов  Откривамe Георги Калоянов в дома му, в малка къща на тиха уличка в кв. Лъджене. За нас беше само име на човек, за когото бяхме чували много хубави думи и това провокира интереса ни да се срещнем с него - една жива история на промените във Велинград. Съзнавахме, че на пределната възраст, на която е в момента – 95 г., ще му е малко трудно да разговаряме, още повече, че спомените и носталгията може да наранят крехката му, чиста душа.

Петък, 24 юли 2009, 12:08

 

Даниела Цопанова

Даниела Цопанова, Велинград   Даниела Цопанова е една невероятна личност, която пленява с неподправения си чар, жизненост и позитивно излъчване. Може би няма човек във Велинград, който да не я познава. Тя прославя града ни с майсторството си в изписването на яйца с восъчна техника. За нейния талант знаем не само ние – нейните съграждани, близки и приятели, но и всички нейни почитатели от различни градове в страната.

Неделя, 14 юни 2009, 08:23

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени