Личности от Велинград

В този раздел ще намерите статии и интервюта за известни и не толкова известни личности от Велинград.

Никола Караманов

nikola karamanov 105 godiniВ живота и хубаво, и лошо съм видял...
   Когато ми казаха, че най-възрастният жител във Велинград е на 105 години, очаквах да видя един грохнал старец, с когото трудно бих могла да разменя дума. А.. дядо Кольо буквално пробуди удивление у мен. Посрещна ме толкова топло, толкова радостно, сякаш му бях скъпа гостенка, въпреки че ме виждаше за първи път. "Хубаво е, хубаво е, че дойде. Така, да разменим няколко приказки"

Неделя, 01 март 2009, 09:02

 

Борислав Дивизиев

borislav divizievПо своя път, със свои крачки, със свои сили съм вървял


   Още с издаването на монографията "Чепино - минало и настояще" и след нейната вълнуваща промоция на рождената дата на Борислав Дивизиев - 10 октомври, се породи желанието ми да се запозная с тази изключителна личност. Думата изключителна едва ли може да побере в себе си този смисъл, това богатство на чувства, мисли, дела, с които е наситен животът му.

Вторник, 24 февруари 2009, 10:06

 

Петър Милчев

Петър МилчевМоето хоби е моята работа
   Своето достойно, емблематично място в спортния живот на Велинград, заема клубът по спортни танци "Импулс", който всеки от нашия град познава. Създателят и човекът, който от самото начало ръководи клуба и обучава танцовите двойки е Петър Милчев. Такава личност, чийто труд и достижения години наред прославят града, не може да се подмине. Потърсихме Петър Милчев в неговия офис в Общински детски комплекс и ето какво научихме от него.

Четвъртък, 12 февруари 2009, 11:12

 

Борис Гаджанов

Boris Gadzhanov   Потърсихме г-н Борис Гаджанов - председател на Есперантското дружество "Стою Калпазанов" Велинград, за да ни разкаже за това дружество и неговата дейност. Оказа се обаче, че животът на г-н Гаджанов е много интересен и богат. Той е една жива история на съществуването и работата на два големи завода в града ни. Седим на по чаша кафе в уютно заведение. Събеседникът ни е изключително земен и непринуден. Постепенно разказът му ни увлича и навлизаме в неговия свят.

Вторник, 10 февруари 2009, 10:43

 

Мария Мандова

maria mandova   В тихия следобяд разговаряме с Мария Мандова в нейния малък, но топъл дом. За нея може би малко от вас знаят, че е правила иконописи в някои манастири и църкви във Велинград, стенописи в уч. "Св. Св. Кирил и Методий". С интерес слушахме разказа й за живота, който е отдала на изкуството.

Събота, 07 февруари 2009, 16:58

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени