Личности от Велинград

В този раздел ще намерите статии и интервюта за известни и не толкова известни личности от Велинград.

Бранимир Манушев

branimir manushev   Всички познаваме Бранко Манушев - творец, който има специално място в художествената гилдия в града ни. Изключително скромен, тих, той бавно и увлекателно ни разказа за себе си, за работата си като уредник на художествената галерия, за творческите си планове. Преваляше късен следобед, но увлечени в приказки, не усетихме колко време е изминало.

Неделя, 01 февруари 2009, 19:26

 

Георги Гуцев

georgi gucev   Още при посещението ни на Коледното тържество председателят на "Клуба на пенсионера - Лъджене" Георги Гуцев ни направи впечатление със своята словохотливост, доброта и жизнерадост. Разбрахме за една малка част от живота му и осъзнахме каква интересна личност е той. Затова си уговорихме среща и ето ни днес, в дъждовния ден, на раздумка с него.

Петък, 23 януари 2009, 16:23

 

Никола Даскалов

sveti-antonii   Една разходка в гората, едно общуване с природата, винаги ни зарежда с хубаво настроение и оптимизъм. Хубаво е, когато човек има къде да отдъхне, да поседне, да пийне глътка студена водица. Всеки, който познава близките местности в гората покрай града ни и по-специално местност "Гергевана" и "Стария Чарк", е минавал покрай заслоните и чешмите, направени от един добър човек - Никола Даскалов. Имахме удоволствието да се запознаем с него и се оказа, че той е един много топъл, човечен и сладкодумен събеседник. Когато го разпитахме за това, което е направил, очите му грееха, лицето му се озаряваше от онзи вътрешен плам и доброта, която носи в себе си. Ето какво ни разказа той:

Понеделник, 19 януари 2009, 16:29

 

Ваня Топева

Vania Topeva    Госпожа Ваня Топева е личност, която човек заслужава да познава. Силна, магнетична, тя ни завладява още при първия контакт с нея. От няколко години е в нашия град, който е избрала пред шума и възможностите на столицата. Ето какво сподели тя за себе си и Велинград на по чаша ароматен чай в уютния си дом:

    Родена съм в София. Продадох наследствен имот от баща ми и с малко заем моята мечта се осъществи. През 1995 закупихме вила и със съпруга ми заживяхме постоянно в най-живописния град в Родопите – Велинград, градът на мечтите ми. Тук природата е неповторима, климатът е мек. Осеяно е с много гори, реки, поляни, минерални извори, параклиси, атрактивни ресторанти и кафетерии, красиви паркове и санаториуми. Град с много култура и традиции, град на личности и знаменитости.

Сряда, 03 декември 2008, 09:44

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени