Здраве

Билки

Билки

Понеделник, 24 юни 2013, 15:56
Прочетете цялата статия: Билки

 

Сънят е здраве

Известно е, че нощният отдих предпазва нервните ни  клетки от пренапрежение. Нормалният здрав сън действа тонизиращо върху организма. Непълноценната почивка води до повишена напрегнатост , раздразнение, главоболие, намаляване на работоспособността и др. Американски специалисти по антиейджинг терапия от университета в Бостън твърдят, че при редовно недоспиване в организма се снижава чувствителността към хормона инсулин.
Той отговаря за нивото на захар в кръвта. При жертвите на безсънието надбъбречната жлеза се претоварва, което предизвиква проблеми с обмяната на веществата и механизмите на стареене се включват по-рано.

Понеделник, 04 февруари 2013, 20:25
Прочетете цялата статия: Сънят е здраве

 

Здравословната закуска

Събуждайки се сутрин, ние чувстваме глад, който е свързан с пониженото ниво на кръвната захар, а знаем, че глюкозата е основен източник на енергия за всички клетки в организма ни. Изпитваме жажда сутрин, защото за дейността на всички органи и системи в тялото ни , за обмяната на веществата в клетките и дишането, е необходима вода.

Неделя, 14 октомври 2012, 09:50
Прочетете цялата статия: Здравословната закуска

 

Пролетна умора

Когато напролет природата се събужда от зимния си сън, много хора вместо да почувстват живителната й сила изпадат в състояние наречено пролетна умора. Тя се изразява в обща отпадналост, апатия, лесна уморяемост, главоболие, раздразнение, трудна концентрация. Организмът ни се е изтощил от дългата зима, от оскъдната слънчева светлина, от консумацията на по-малко пресни плодове и зеленчуци, от настинки и вирусни заболявания, от по-малкото движение навън.

Събота, 14 април 2012, 20:09
Прочетете цялата статия: Пролетна умора

 

Наздраве с чаша вино!

Лечебните свойства на виното са известни още от дълбока древност. То било препоръчвано като лечебно средство от Хипократ, по-късно, в средните векове , намира широко приложение в медицината като съставна част на лекарства.

Понеделник, 13 февруари 2012, 23:48
Прочетете цялата статия: Наздраве с чаша вино!

 

1

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени