Здраве

Здравословно хранене през зимата

Зеленчуци   През зимата, когато дните са къси и студени, по-рядко излизаме навън, повече се заседяваме вкъщи и по навик си похапваме повече. Този сезон ни дебнат повече дихателни инфекции, настинки и различни ставни болки. Трябва да имаме силна имунна система, за да се справим по-лесно поне с някои от тях. В студените дни сме склонни да се храним повече с тестени изделия, компоти, домашно сладко и т.н., но не трябва да е така. Трябва да се стремим максимално да разнообразим менюто си, то да е балансирано и пълноценно, за да набавим всичко, което е необходимо на нашия организъм.

Петък, 08 януари 2010, 21:34
Прочетете цялата статия: Здравословно хранене през зимата

 

Да прогоним есенната депресия

Есенен пейзаж   В Есенния сезон все повече хора се чувстват уморени, потиснати, без настроение. След дългите топли дни на лятото, идват кратките есенни дни. Слънцето не е така силно и ярко, усеща се студеният вятър, улиците стават по-безлюдни. Много от работещите се прибират по тъмно, бързат към дома, гонени от вятъра или студени дъждовни капки. И сякаш започваме да усещаме една тревога, мислите стават по-тежки. Ежедневните грижи и проблеми, които сме имали и през лятото, сега ни изглеждат още по- големи.

Неделя, 22 ноември 2009, 21:06
Прочетете цялата статия: Да прогоним есенната депресия

 

Тиква за здраве

тиква   В сезон, когато много от плодовете и зеленчуците се скриват, тиквата може да обогати нашата трапеза. Печена или варена, в сладкиш или крем, тя винаги ще ни даде от своята съкровищница на витамини и минерали. Познаваме ли достатъчно полезните й качества? Бъбречно и сърдечно болните е хубаво да знаят, че тиквата усилва отделянето на урина, в резултат на което оттоците изчезват. Голямото количество пектин, което се съдържа в нея, помага срещу атеросклероза, тъй като пектинът изхвърля холестерола.

Неделя, 25 октомври 2009, 13:13
Прочетете цялата статия: Тиква за здраве

 

Разходка в гората

Гора при местност Гергевана   Живеем в райско кътче, истинска зелена приказка, сътворена от уникалната природа. Живеем задъхано, забързано , с проблемите и ежедневието си. Преборваме се с умората и безсънието с кафета, енергийни напитки, като си мислим, че те са ни дали енергия. Тонизирали сме за малко организма си, но докога? Рядко се замисляме, че малко движение ще ни помогне много повече от всички тези бързо спасяващи средства. Велинград ни предоставя възможности за разходка във всяко едно негово кътче.

Четвъртък, 24 септември 2009, 23:05
Прочетете цялата статия: Разходка в гората

 

Да се разходим из пазара

Плодове сергия пазар Велинград   Изобилие от плодове и зеленчуци на пазара във Велинград - сочни, свежи и подканващи! И всеки един от тях крие сила и здраве! Да направим заедно една разходка из пазара и заедно да похапнем! Никак няма да ни е трудно - просто едно желание и малко пари в джоба. И да не забравяме съвета на диетолозите - колкото по-цветно е нашето ястие от плодове и зеленчуци, толкова по-различни полезни хранителни вещества поема нашият организъм. Сега е и сезонът, в който чрез една подходяща зеленчуково-плодова диета може да понамалим теглото си.

Вторник, 25 август 2009, 12:55
Прочетете цялата статия: Да се разходим из пазара

 

5

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени