Здраве

13 симптома на дехидратация

Чаша вода   Повечето хора не мислят, че има причина да се притесняват от дехидратация. За тях дехидратацията е нещо, което сполетява пътуващите през пустинята, когато им свърши водата. Но съществува хронична форма на дехидратация, която се различава от естеството на внезапната и интензивна, остра форма на дехидратация. Хроничната дехидратация е широко разпространена днес и засяга всеки, който не приема достатъчно течности.

Неделя, 31 май 2009, 11:58
Прочетете цялата статия: 13 симптома на дехидратация

 

Кои течности хидратират и кои не?

кои течности хидратират   Чудили ли сте се някога дали чаша кафе, чай или мляко може да замести някоя от осемте ви препоръчани чаши вода дневно? Повечето напитки хидратират добре тялото, но съставките на някои често срещани питиета рязко намалят способността им да хидратират. Кои напитки са най-добрите хидрататори и кои най-лошите? Това са трите най-хидратиращи и четирите най-малко хидратиращи питиета.

Събота, 30 май 2009, 00:04
Прочетете цялата статия: Кои течности хидратират и кои не?

 

Пет храни за здрава кожа

kozha   С настъпването на пролетта мислим за кожата си повече от когато и да е, защото в гардероба ни присъстват блузи и тениски без ръкави, шорти и къси панталонки, а скоро ще облечем и банските. Можете да направите много неща, за да се подготвите за лятото. Като започнете, разбира се, със здравословна диета и отново се захванете с упражненията, които ви е домързяло да правите цяла зима. Що се отнася до кожата, малко автобронзант може да свърши чудесна работа като изравни тена ви и й придаде допълнителен блясък.

Събота, 16 май 2009, 22:38
Прочетете цялата статия: Пет храни за здрава кожа

 

Глухарчето не е глухо за вашите болки

Глухарче   От няколко дни вече усещаме пролетта. Най-после дърветата разцъфнаха, а по поляните жлътнаха стотици глухарчета. В много страни по света глухарчето се отглежда в градини като културно растение. За жалост у нас е много подценено. А глухарчето не е глухо за нашето здраве. То действа като естествен биостимулатор и е най-достъпното лечебно растение, което можем да си наберем. От него можем да си приготвим салати, супи, а корените се използват като заместител на кафето.

Събота, 25 април 2009, 15:56
Прочетете цялата статия: Глухарчето не е глухо за вашите болки

 

Нуждата от витамин D през зимата

slunce prez zimata   През зимата слънчевите лъчи са рядкост. Техният интензитет е нисък и витамин D, който се синтезира от кожата под влияние на слънчевите ултравиолетови лъчи е в недостиг. Това се отразява като цяло върху нашето здраве. Липсата му най-вече провокира развитието на рахит, остоепороза и кариеси.

Четвъртък, 22 януари 2009, 17:54
Прочетете цялата статия: Нуждата от витамин D през зимата

 

6

 

 
 

Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под всякакъв начин без изричното съгласие на авторите.

© 2009 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени