Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Празничен 9-ти май във Велинград

10 май 2014, Събота | 08:45 | прессъобщение

9-ти май-истински празник в Община Велинград

Начало на празничния ден във Велинград постави юбилейното тържество в  СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Учебното заведение празнува своят 125-годишен юбилей. По повод празника Община Велинград подари на училището мултимедия, а кметът Иван Лебанов с умиление си спомни за първото си училище и неговите учители, изрази своята признателност към основоположницитена образованието във Велинград, пожела на всички ученици да са все така умни и успешни. Училищното ръководство награди свои изявени ученици в различни области.

Минути по-късно в Деня на победата и Европа в църкватаСвета Троица“ бе отслужена панихида в памет на жертвите загинали във войните. Евродепутатът Илияна Йотова също посети Велинград в празничния ден, като поднесе цветя пред възстановената възпоменателна плоча в двора на църквата в квартал Каменица. Паметникът е възстановен с помощта на активни граждани, със съдействието на фирма „Минерали М“ ООД Велинград по проект на архитектите на община Велинград Тодор Енев и Йорданка Кадурина.Сред инициаторите за реставрирането на паметната плоча са Никола Делиев    и председателят на ИК „Да поработим за Велинград“ София Ключкова.

В Деня на победата под звуците на националния и европейски химн, изпълнени от представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, бяха издигнати флаговете на Европа и Република България пред сградата на администрацията. Шествието продължи до паметника за загиналите воини в центъра на града, където свои слова произнесоха евродепутата Илияна Йотова, кметътна Община Велинград Иван Лебанов и председателят на сдружение „СлявянеЛюдмила Кремова.

В своето слово градоначалника припомни тежките жертви за България във войната, трудните тогава  времена за целия свят и величествената победа на девети май. Наградени с почетните плакети бяха и ветераните от войните във Велинград. Цялото общинско ръководство и председателят на Общински съвет Велинград Дияна Кехайова уважиха  празника. Венци и цветя в знак на почит на загиналите бяха поднесени и на Паметника на Съпротивата.

Коментари

:)

#2 в Събота, 10 май 2014 17:19

:)

#1 в Събота, 10 май 2014 10:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени