Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Барселона-един преживян и споделен опит

29 юни 2020, Понеделник | 16:33 | образование

Барселона-един преживян и споделен опит

През месец август трима преподаватели по английски език от СУ„Методий Драгинов", с.Драгиново посетихме град Барселона, Испания и присъствахме на десетдневно обучение в училище “Барчино“ по проект “Еразъм". Непосредствено след нашето завръщане в България,ние, групата от трима преподаватели осъществихме няколко работни срещи с колегите -учители, за да ги запознаем с темите и новите практики, които усвоихме в град Барселона. Направени бяха два семинара, на които един от колегите запозна колектива с различните образователни сайтове и това предизвика интерес от страна на колегите. На учениците бяха раздадени брошури с образователна цел, на които бяха написани всички сайтове, които могат да ползват по време на обучението си. Направихме сбирка в своето методично обединение и презентирахме нашето участие в обучението. Разпространихме информация за нашето обучение до местен вестник и училищен,като всеки един от нас изнесе кратка образователна беседа с учениците! Като резултат от това, значително се подобри нашата мотивация за работа, разбрахме колко e полезно да научиш и усвоиш нови практики и след това наученото да предадеш нататък. Учителите имат по-добра мотивация за участие в проекти за мобилност с образователна цел. Улесни се работата между учители и ученици, благодарение на образователните сайтове-Kahoot,Bookcreator,Quizizz,Symbaloo,Animoto,Edmodo,Edpuzzle,Liricstraining,Google classroom.

За използване от широката аудитория в сайта на училището ни са публикувани презентации за : „Емоционална интелигентност", Стратегии за визуално мислене",  „Управление на класната стая".

Учителите придобиха нови знания и умения, идеи и опит. Разшириха се връзките на обучилите се учители с колеги от училища от различни европейски държави,което е предпоставка за установяване на бъдещи партньорски отношения с училища от други държави. Самата комуникация на учителите с учители от страни с друг бит и култура, обичаи и традиции, въздейства върху личностното развитие и усъвършенстване на самите учители. Засили се стремежът на училището ни към интернационализация и мобилност, а също така вече сме кандидати за иновативно училище със съвременни методи и средства на преподаване. Позитивно се въздейства върху работата на учители върху проекти. Вече е факт и одобреният нов проект по Еразъм +КД1. Беше разработен проект с професионалната паралелка по Автотранспортна техника,започна се разработка на проект за партньорство с друго училище, като активно се търсят партньори в платформата eTwinning.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени