Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Да запазим децата на пътя”

20 март 2015, Петък | 13:48 | образование

Национална ученическа викторина по безопасност на движението Общински етап

За първа година на 19.03.2015г.  ОДК- Велинград съвместно с Пътна полиция при РПУ- Велинград и Общинска администрация организира и проведе общинско състезание по безопасност на движението за ученици. С ясното съзнание и преценка за значимостта на тази проблематика се отзоваха 4 отбора от СОУ „Методий Драгинов”- с. Драгиново, ОУ „Георги Бенковски”- Велинград, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Велинград, ОУ „Христо Ботев”- Велинград. Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. Инспектор Боков използва случая да демонстрира и запознае децата с някои атрибути – дрегер и стоп-палка на Пътна полиция. А залогът – отборът победител представя Община Велинград и училището си на областно ниво.

Отборите бяха съставени от четирима състезатели  - по един състезател от 5, 6, 7 и 8-ми клас и преминаха през три кръга, които включваха тест-листовка, викторина, сглобяване на пътни знаци и тест за долекарска помощ. Като всяко състезание арбитражът се изпълняваше от жури с председател – Инспектор пътен контрол – Борис Боков,  Мариана Зинкова – директор на ОДК и Невена Шуманова от Общинска администрация.

Ето и резултатите от тази спортсменска и познавателна надпревара:

Златни медали и право за участие на областен кръг извоюва отборът на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- гр. Велинград

На милиметър от победата - второто място, след оспорван двубой и между капитаните на отборите е за СОУ „Методий Драгинов” – с. Драгиново  

Бронзовите  медали са за ОУ „Христо Ботев”- гр.Велинград

Четвърто място и плакет за участие е за отбора на ОУ „Георги Бенковски”- гр.Велинград.


 Благодаря на всички участници, ръководители, жури и екип за добрата организация. Съвместно си пожелаваме  това събитие да се превърне в ежегодна, значима традиция!

Мариана Зинкова-директор на ОДК

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени