Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Огън, вода и 7 минути заря за Деня на Велинград

07 юли 2014, Понеделник | 11:13 | прессъобщение

Тържествено отбелязване Деня на Велинград

Великолепно шоу за всички на площад „Николай Гяуров“представиха любимата на поколения Маргарита Хранова и танцьорите и музиканти от „Drum and Dance group Vakali” . В 19:30 по звуците на химните на Република България, Европа и Велинград стартира и тържествена сесия на Общински съвет, където свое слово представи председателят Дияна Кехайова. На заседанието бяха наградени всички културни институции, участващи дълги години във велинградски празници на културата. Приз за принос в развитието на културата на Община Велинград получиха и семейство Казалиеви, които тази година отбелязаха 45 години творческа дейност.

Пред осветената от прожектори сцена, фонтана на площада и специалните ефекти своите великолепни изпълнения показаха талантите от формация „Вакали“. Освен точните и координирани движения на огнените момичета,  със своя талант впечатлиха и тъпанджиите на трупата. Заедно с великолепните изпълнения на Маргарита Хранова денс формацията представи и уникалното по рода си огнено шоуFirestetic”.

Пред смаяната публика в Деня на Велинград момичета и момчета въртяха огнени кълба на сцената. В своето слово кметът на Община Велинград Иван Лебанов поздрави всички присъстващи с празника,отбеляза най-значимите факти от 66 годишната история на Велинград и благодари на всички състави за участието им във Велинградските празници на културата. Кулминацията на вечерта бе окъпаното в 7 минутна заря небе над Велинград. Площад Николай Гяуров се оказа малък, за да събере всички гости и граждани за големия празник.

Сред официалните гости на празника бе народният представител от Коалиция за България Йордан Младенов. Поздравителни адреси Община Велинград получи от Президентството на Република България, народни представители, областна управа Пазарджик, синдикати, организации, общини. Велинградски празници на културата 2014 ще продължат до 20-ти юли, когато на сцената ще можете да видите рок титаните от група „Сигнал“. Община Велинград благодари на „Авангард концерт“ и своите спонсори-  изворна вода „Бачково“, хотел „Роял СПА“, БЛЦ „Камена“,  фирма „ДАВ“ ЕООД и Обединена българска банка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени