Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Eксперти от РИОСВ изследваха проби от река Чепинска

22 октомври 2013, Вторник | 18:44 | общество

Експерти изследваха проби от р. Чепинска

река ЧепинскаНа 18-ти октомври  се отбелязва Световният ден за мониторинг на водата. Той се чества от 2002година, която беше обявена за Световна година на чистата вода.  Оттогава до сега в периода септември- октомври в цял свят се провежда мониторинг върху качеството на водата, като се наблюдават най-важните показатели  за здравето на хората  и жизнеспособността на екосистемите. Тази година експерти от РИОСВ изследваха проби от река Чепинска пред ученици от 9-ти клас  от СОУ „Васил Левски“. Пред тях инж. Трендафил Велов е извършил изследване на взети преди минути проби от река Чепинска преди и след Велинград, посока  с. Драгиново. Водните проби са били изследвани по три показателя- концентрация на разтворен кислород, киселинност и електропроводимост. При изследването станало видно, че водата в река Чепинска след Велинград е с по-висока  замърсяемост. Г-н Велов е запознал учениците  и  с необходимостта от ежемесечен мониторинг на повърхностните и подземни води в област Пазарджик, като е пояснил, че  по река Чепинска има четири пункта , в които се прави контролен и оперативен мониторинг на водите й по различни показатели.

Коментари

къде е водата, Лебанов ? в Лъджене , има ремонти ама като се каже 8 вечерта нека е толкова и край! а, сводника голмехов е върха на сладоледа. Боклуци, боклуци и пак .......НЕ ВИ Е СРАМ !

#1 в Сряда, 23 октомври 2013 20:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени