Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Игнажден в Исторически музей Велинград

21 декември 2013, Събота | 14:43 | празник

Коледен концерт в музея

Игнажден в музея

По станала вече традиция добри полазници всяка година гостуват в Исторически музей Велинград. На 20-ти декември преди обед  пред препълнената зала на музея  Снежана Велева поздрави всички участници в тържеството  и гостите, дошли да уважат празника – от града, от ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Неофит Рилски“ и специално петокласниците от  ОУ „Христо Смирненски“, Св. Петка с класен ръководител Лилия Герова.

Снежана Велева поздравява полазниците на Игнажден

Директорката на музея сподели удоволетворението и радостта си от усшно приключилата година за Исторически музей Велинград-реализирането на два проекта-със Софийския университет и с Агенцията за хора с увреждания, 2-те дарения, които музеят е получил- целия фонд на баба Цвета Шуманова и дарение от книги от ген. Атанас Семерджиев.

„ Имаме големи посещения през годината- 19750 човека. Решихме до 31-ви декември да работим непрекъснато, без Коледа,  а за 20 000-я посетител, който дано пристигне до края на годината, ще има специална награда...“.

И след краткото, но трогателно слово на Снежана Велева, последва празничната програма. Ученици от ОУ „Христо Ботев“, с ръководител Нина Томова пресъздадоха обичаите по Бъдни вечер със сценката“Бъдни вечер в дядовата стара къща“, гласчетата от ВГ „Гласче“ с ръководител Нина Захова, отправиха поздрави с песни, а детският ансамбъл „Чепинче“ с ръководители Ели Гикова и Аделина Пещерска“  с песни и танци сложиха финал на Игнажденското тържество.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени