Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Разходка из Лондон"

08 декември 2009, Вторник | 15:32

Изложба на велинградчанина Васил Горанов

Искра Радева и Васил Горанов   Изящество, перфекционизъм и светлина събудиха сетивата и усета за красота на всички почитатели на живописното изкуство, дошли на поредната изложба на Васил Горанов. Тя бе открита на 7 декември от 18:00 ч. в Операта в София. Сред препълнената зала бяха и група приятели, близки и познати на Васил Горанов от Велинград. Защото този надарен млад творец, завършил факултет по изобразително изкуство във Велико Търново, е всъщност от Велинград и първия конкурс за рисунка спечелва във Велинград на четири годишна възраст.

   Изложбата, която съдържаше картини, изобразяващи аристократична Англия и най-вече Лондон, бе открита от талантливата актриса Искра Радева. Тя е негов горещ почитател, поклоник на изкуството му и голям приятел. Актрисата се радва на един уникален свой портрет, нарисуван от художника.

Антоанета Георгиева и Васил Горанов   Сред посетителите на изложбата бяха и група учители от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", където Васил Горанов е учил и завършил. От името на всички г-жа Антоанета Георгиева, която преподава изобразително изкуство в училището, поднесе цветя и приветствие на талантливия художник от Велинград. "На всички става ясно, че става въпрос тук за един изключителен професионализъм, нестихващ творчески ентусиазъм, изключително майсторство по отношение на техниката и детайла и един божествен изказ на тази реалност, на тези места, които той е посетил", сподели г-жа Георгиева.

Росица Лебанова и Васил Горанов   Изящното изкуство на Васил Горанов оцениха и жените от "Нежна сила" - Велинград. Председателката на местното сдружение, г-жа Росица Лебанова, изказа възхищението си от творчеството на велинградчанина: "Особено ми е приятно, че сме поканени на такова пиршество на очите и на душата... Чувствам се горда, че той е наш съгражданин!". Г-жа Лебанова още пожела на Васил Горанов да се върне в родния си град, за да могат и там да видят и оценят творчеството му. От името на "Нежна сила" тя му подари букет цветя и подаръци, символи на Велинград.

   След откриването всички бяха приканени на почерпка.   Вижте кратко видео от откриването на изложбата:

Get Adobe Flash player

Коментари

Действително изкуството е вечно! Поздравления на съгражданина и още много успехи. И все пак както са му препоръчали да дойде да направи една изложба и тук, във Велинград, за да видим по-добре картините и стила му.

#3 Spas в Сряда, 09 декември 2009 10:05

Valnyvax se !vidiax tova mom4e za parvi pat!Biax gorda!Be6e naslada za dy6ata!

#2 Abrikort в Вторник, 08 декември 2009 22:02

Живота е кратък,Изкуството е ВЕЧНО!За тези,които видяха изложбата ,се впечатлиха завинаги!На тези на,които разказах,ми завидяха благородно!ГОРДОСТ ЗА ВЕЛИНГРАД,ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ!

#1 Петко ПУНЕВ в Вторник, 08 декември 2009 21:14

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени