Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Караоке покори Силиври

08 май 2013, Сряда | 07:36 | общество

Караоке на посещение в Силиври

Караоке на посещение в Силиври

От 26-ти до 29-ти април 2013 година деца и родители от ВГ „Караоке” към НЧ „Отец Паисий 1893” с ръководител Юлиана Ковачева посетиха  Истанбул и Силиври. Децата имаха възможността в рамките на 2 дни да се насладят  на красотата на града, смесил европейска, азиатска и всякакъв вид култури. Посетиха Синята джамия, църквата Св. София, Българския  метох, Миниатюрк, мостът свързващ европейска и азиатска част, църквата Св. Стефан, крайбрежния булевард, Златния рог

Посещението в гр. Силиври е първото в междукултурните връзки за двата града след сключването на споразумението за побратимяване през м. септември 2012 г.

Талантите на вокалната група участваха в концерт, проведен на открита сцена, намираща се на крайбрежния булевард до пристанището. Изпълненията на Лилия Радойчева, Георги Филипов, Кристин Костова, Наташа Златева, Сонай Юсеин и Иванка Средкова завладяха турската публика. Майсторските им изпълнения бяха дълго аплодирани.         

Нашите съседи бяха впечатлени от българската култура. Бе извършен превод на песните за по-силно въздействие!

Нощувката и храната бяха изцяло поети от Община Силиври!

Изказваме огромната си благодарност на Заместник-кметовете на Силиври – Явуз Ялджи и Джелил Карез, както и на прекрасната Кадрие Шентюрк – връзки с обществеността!

На следващият ден групата бе приета на официално посещение в кабинета на Кмета на Община Силиври – Юзган Ашъклар, където и двете страни заявиха, че това няма да е последната им среща. Предстои посещение на техните фестивали и нашите културни тържества.

Кметът на Силиври каза: „За миналото нито ние, нито Вие имате вина, затова предлагам да градим нашето приятелство от днес нататък в бъдеще!”

Само след няколко часа новината бе отразена в медиите на Община Силиври http://www.supersilivri.com/haber/isiklar-kardes-sehirden-gelen-misafirlerini-agirladi-1562.html

От все сърце благодарим на нашия благодетел Хасан Хаджиев от гр. Велинград, който ни подари прекрасното пътуване с кораб по Босфора за 3 часа.

За родители и деца от ВГ „Караоке” това остава един незабравим спомен с много истински преживявания, нови приятелства, усмивки и блясъка на вълните на Мраморно море!

Надяваме се скоро пак да се видим с приятелите ни от Турция!

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени