Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Конференция посветена на Балканската война

01 октомври 2012, Понеделник | 17:02 | прессъобщение

Втората национална научна конференция посветена на 100 годишнината от Балканската война

Втората национална научна конференция, организирана от Исторически музей-Велинград съвместно с Института за исторически изследвания при БАН и Община Велинград и посветена на 100 годишнината от Балканската война ще се проведе на 5 и 6 октомври в конферентната зала на Лечебно-възстановителната база на Народното събрание.

 

Научен ръководител - акад. Георги Марков.

            По обявената тема „Балканската война и Западните Родопи. Споделени размисли 100 години по-късно”, се отзоваха с доклади и научни съобщения известни наши историци от БАН, Националната библиотека, колеги от музеите в Пазарджик, Батак, Гоце Делчев, Националния литературен музей, от архивите в Пазарджик и Пловдив, от университетите в София, Пловдив и Благоевград.

От Исторически музейВелинград с доклади ще се представят уредниците Надежда Ангелова и Георги Куманов. Радка Тотолакова и ученици от СОУ „Васил Левски” ще участват с презентация на спечелен проект за Балканската война.

Представените доклади ще бъдат отпечатани в сборник, който ще излезе през 2013 година.

Втората национална научна конференция е част от Програмата на Организационния камитет за честването на 100 години от Балканските войни, която включва изложба на РИМ – Пазарджик „27 Чепински пехотен полк в Балканските войни 1912-1913г.”, експонирана в ИМ-Велинград, прожекции на документалния филм „Един народен подвиг”, дарение от сценариста Георги Златинов и поклонения пред военните паметници във Велинградска община.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени