Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кризата, парите и ние

10 декември 2009, Четвъртък | 17:11

Интересна презентация за парите в ПГИТ "Алеко Константинов"

Презентация ПГИТ   "Кризата, парите и ние" - това бе името на презентацията, поднесена от ХІІ-А клас и трима ученика от ІХ-Ж клас в ПГИТ "Алеко Константинов" на 9 декември следобяд. Още при влизането на вратата на новия учебен кабинет всеки получаваше по една брошура, изготвена от учениците, съдържаща народни поговорки, мисли на велики хора и народни поверия. Идеята на учениците бе да покажат своето виждане и мисли за "кризата не само у нас, но и вътре в нас и да намерим истинското богатство у хората" - както се изрази Исмия Арнаудова.

   "Кризата е тук и всички сме в обсега й. Финансовата и икономическата криза ще бъдат преодолени, но как да преодолеем кризата в отношенията между хората, кризата в ценностите?", продължи Исмия Арнаудова, водещата на този нестандартен урок за парите, който бе поднесен много разнообразно. Петя Палигорова представи нобелови лауреати от последното десетилетие. Симеон Луков говори за десетте големи кризи, а Здравко Баръмов поднесе любопитни факти за парите. Венци Раданов пък разказа за "прането на парите".

   Прочетени бяха есетата "Парите - цел и средства" и "Властта на парите". Групата от тримата деветокласници разказаха за златото и неговата история.

   "Най-доброто нещо, което можем да направим в случай на криза или липсата на пари е да четем и да се учим, защото рано или късно ще дойдат по-добри времена и ако сме направили това, ще бъдем една крачка пред останалите", завърши урока Исмия.

   Вижте част от презентацията:

Get Adobe Flash player

Коментари

delee beshe super tfa e moqt kLas 12 a ... :P

#2 siska18 в Понеделник, 14 декември 2009 22:48

delee bqshe super tfa e moqt kLad 12 a ... :P

#1 siska18 в Понеделник, 14 декември 2009 19:02

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени