Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иван Лебанов против повишението заплатите на съветниците

31 януари 2014, Петък | 11:47 | прессъобщение

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов против повишаване заплатите на съветниците

Община Велинград

На редовното заседание на Общински съвет Велинград за месец януари общинските съветници взеха решение да увеличат работните си заплати. Решението не бе подкрепено единствено от групата на БСП. Кметът на Община Велинград Иван Лебанов обаче ще върне за преразглеждане решението им с редица мотиви, опровергаващи нуждата им от по-високо заплащане и наложителни финансови стабилизации в други сектори. Припомняме според чл. 45 ал. 5 от ЗМСМА, кметът има право да върне за ново обсъждане нецелесъобразните актове на Общински съвет. По време на икономическа криза, при 30 процентна безработица за Община Велинград,  е най-малко нередно заплатите на съветниците да се повишават. Освен това, според него общинските съветници не са представили параметри за това, от къде ще дойде финансирането за по-големите им заплати, тъй като възнагражденията се формират от бюджета на Общината. Градоначалникът заяви и, че не е възможно служители на общинска администрация да работят по 8 часа и да получават по-ниски заплати от тези на съветниците. Той допълни, че в администрацията има служители, които получават брутна заплата под 360 лв., която не е актуализирана от 2009-та година. Заплатите на общинските служители, който работят 24 дни, полагат подписите си на важни документи, за които носят наказателна отговорност, за разлика от колектива на Общински съвет, които искат същото заплащане.„Не смятам, че е морално и справедливо от тяхна страна“ — допълни кметът. Това е и размерът на възнаграждението, което искат съветниците. Заплатите на местния парламент се формират на база тези на администрацията. В тази връзка градоначалникът  заяви, че желае решението да бъде преразгледано, тъй като обемът работа на съветниците е далеч по-малък от този на служителите на администрацията, за да бъде заплащането им същото, или по-високо. Ниски са и заплатите в здравния сектор, поддържан от Общината. Нужда от повишение на възнаграждението имат и медицинските работници в учебните заведения, които също са ангажирани 8 часово. Тъй като заплатите на съветниците трябва да идват от общинската хазна, да е ясно и категорично от къде ще става това, при условие че общинските приходи намаляват. Нужда от повече пари имат и работниците в общински звена, социални институции, културни институции и други. С така формулираните доводи, Лебанов има намерение да върне решението на съветниците още при входирането му през следващата седмица. Кметът Лебанов предлага проблемът да се разгледа с приемане на бюджета на 12.02.2014г.,  за да може всички заинтересовани страни, поддържани от общинския бюджет, да изразят мнение.

Коментари

Групата на ДПС в Общинския съвет на Велинград ще прегласува върнатото от кмета Иван Лебанов решение за актуализацията на заплатите на общинските съветници. Това заяви общинския координатор на Движението Мустафа Джамбаз. „Това е евтин PR трик на кмета на гърба на Общинския съвет. Явно желанието му е да се хареса на обществеността, но това е прекалено на дребно”, каза Джамбаз. Той допълни, че е хубаво да се знае също че в момента общинските съветници вземат под 100 лв. и в никакъв случай след актуализациите няма да получават спряганите в обществеността цифри от близо 1000 лв. „Точно затова групата на ДПС ще подкрепи решението отново”, категоричен бе Джамбаз. Факт за всички е лошото състояние на Община Велинград,но парите на общинските съветници няма да го подобрят.Защо кметът не уволни трима от 4 мата си заместници които получават по 1 500 лв заплата а също така и пенсионерите служители с по 1000 лв заплати? попита Джамбаз. „Нужно е работа и добър екип, за да излезем от състоянието, в което сме”, категоричен е лидерът на ДПС във Велинград.

#9 Мустафа Джамбаз в Петък, 07 февруари 2014 18:29

На 12 февруари всички в общината да насметем тая алчна сган общински съвет.Да видим тогава как ще си гласуват заплати по 500 лв.Напред народе...

#8 възмутен в Петък, 07 февруари 2014 15:17

Да славим днес съветници-аслани От велинградска мила община - От свят патриотизъм обладани, заплата си гласуваха една: За два работни дни - 16 часа почесване отзад или отпред, във равностойност левова това са хиляда двеста и шейсет! Да славим днес избраници продажни, уж разноцветни, но със обща цел: след театрални битки камуфлажни портфейлът да е още по-дебел - След осем дни по 2 работни часа, похъркване отзад или отпред, в парична равностойност те това са: хиляда двеста и шейсет! О, Славни наследници на Вела, да бъдем горди, честити да сме в тези славни дни: избраниците ни с доволни морди редят – за тях си! - Светли Бъднини! О, тежка участ... Ала ще сколасат да издържат и днес от три до пет. Защото знаят, левчета това са: хиляда двеста и шейсет! Да ги прославим – все богоизбрани. На брой са те двадесет и девет. Градът, окаян, ближе свойте рани, а те подготвят своето: “Амин!“ О, Славен град, нима си урочасан?! Как стигна ти до този хал и ред? (Що дрънкаш, бе, та левчета това са, хиляда двеста и шейсет!)

#7 в Вторник, 04 февруари 2014 19:17

Тръгнал Лебанчо за заплатите на съветниците да се кахъри.Нека каже колко е неговата а?1700 лева.Ами на заместниците ? 4 броя по 1500 да го пита човек за кво са му толко заместници и това не е ли разхищение на държавна пара?Ами на Кольо Вецов дали не е една хилядарка?Ами те само Вецов и заместниците на Лебана получават колкото целия общински съвет общо.И тръгнал той да се кахъри.Нека прави пиари ама да каже няма заплати на съветниците защото няма пари.А като няма пари аз ще работя за 800-900 лв и ще уволня трима заместник кмета ище го разбера.Другото е прах в очите на бедния народец.Не може Тодор Попов в Пазарджик да има един заместник кмет.Данчето Фандъкова управлява цяла столица при това е жена и има 6 заместник кмета наш Лебанов да има 4 пардон и той като включим Муса Чолак и Вецов става с 6.Верно че сме ЗаСПА столица ама бюджета и града ни е100 пъти по-малък от на София.Твойта работа сега му се вика Тинтири минтири дръндрън ярина. или както ти казваш Гьон сурат.

#6 в Вторник, 04 февруари 2014 17:13

Kalpav kmet, nqma pari!!! :y

#5 qwerty в Понеделник, 03 февруари 2014 18:07

Браво кмете евала.Никакви заплати на тия сиромаси.Кои са ни общински съветници: ГЕРБ Дияна Кехайова-заплата 90 % от заплатата на кмета.Тя 90 лв не заслужава камоли 90% Пламен Мавров-Меденка любимка-кара кола за 70 бона и заплата иска. Радослав Димов-Том и Нези зет и син на тепавицата.Дървен бос.Жена му зима 2 бона от болницата Георги Николов-ключаря монополист.Сиромах завалията. Янко Денизов-Зам директор на горското има нема 1500 лв заплата без кражбите- Йордан Аршинков-адвокат сиромах нема. Митко Гечев-Сол ташак на ташака на Миро Столарски.Не е за 200 лв. Любомир Малинов-горски в Сърница-краде та се къса. ДПС Али Мареков-Директор на Горското в Чепино-най-големия сиромах Неби Боза-Банкер от Сърница Ахмед Юруков-Спортни имоти и пазари.На държавна ясла Муса Онбашиев-директор на училището в Грашева-и той сиромаха с една заплата за къде е. Исмайл Молов- заместник директор на училището в Света Петка и той сиромах завалията Юмер Кергин-Ходжата Ходжа и поп гладни да сте видели? БСП Чичо Том Пачалов-началник в Марица изток и пенсионер -две заплати та и трета иска Тошо Кютов-на хранилка в Болницата Костадин Шулев-Бизнесмен продава парни инсталации кара джип за 20 бона Само Васко Аврамов е за оплакване на една даскалска заплата. Каферинка-жива да я оплачеш-плажа и не стига града заграби че и заплата иска. Златю-Цял хотел има ама и той за 200 лв се натиска Тодор Ушев-минимум 2 бона взема от джуджето Тиков в неговата болница Гагата-и той завалията закъса и на заплатка от съвета разчита. Реджепчо-мамин златен -Малко са му кинтите от В и Като и той за още се наредил.Ма нека от имане глава не боли. Така че кмете никакви заплати. Ама и твойте замове да ги орежеш.Вецата за пет пари работа не върши ама заплатка получава.Чолака и той за другите да не говорим.Така че РЕЖИ ЯКО.

#4 в Понеделник, 03 февруари 2014 17:09

Браво кмете, никакви пари ,на който не му изнася да напусне. Държавата бедна ,депутати искат увеличение по 350върху 2,200 ,а на народа за 40 г. стаж 200лв и увеличение от 5лв .КАК НЯМАТ СРАМ И ДЕПУТАТИ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ,ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА СИ, КАК ВСЕ ЗА НАРОДА НЯМА ПАРИ-САМО ПИНОЧЕТ- НА СТАДИОНА... :n

#3 в Събота, 01 февруари 2014 11:50

Никакви заплати на тия хрантутковци.Ама и Лебанчето като е отворен и той не оди на работа да вземе да си намали и неговата ина заместниците му та да е справедливо.И без тва всички само крадат.

#2 в Петък, 31 януари 2014 16:45

:y

#1 в Петък, 31 януари 2014 13:17

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени