Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Математическо приключение

03 май 2014, Събота | 13:47 | образование

Математическо приключение и празнично настроение в чест на 125-годишния юбилей ОУ „Неофит Рилски“

Математическо състезание

Математиката е навсякъде около нас – минути, сантиметри, дати и квадрати … Тя е логика, симетрия, архитектурни пропорции, подреденост и хармония, поезия и музика.  Поетът Стефан Цанев казва, че математиката е най-елегантната гимнастика за мозъка. Фактологически безкомпромисна е, но може да ни  накара  да се разчувстваме – да изпитаме радост, когато добре сме си направили сметките и сме постигнали успех.

Математическо състезание

Радостни и щастливи бяха днес и съотборниците от екип „Архимед“ в математическото състезание.  Те спечелиха с бърза мисъл и познаване на формулите, като се наложиха над своите съперници от екип „Питагор“. Въодушевени и емоционални в стремежа си за победа, отборите дадоха всичко от себе си. Това се случи на 30-ти април 2014 год. в залата на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ – Чепино. Участници бяха учениците от 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми клас от ОУНеофит Рилски“. Да похвалим усилията и ентусиазма на младите математици от двата отбора:

Отбор "Архимед": Силвио Желев, Максим Мечев, Елена Кузманова и Авиша Ходжа
Отбор "Питагор": Калин Тодоров, Иванина Палигорова, Василена Ищева и Мирослава Тошева                                                                                                        

Компетентна оценка на състезаващите се екипи даде жури в състав: Юлия Трионджиева, Росица Паланова и Цвета Гергова. В паузите имаше задачки-закачки и за публиката. И, разбира се, награди.   Учениците посветиха разум и чувства на 125-годишния юбилей на училището по идея на Величка Главчева - инициатор и организатор на събитието.

Ваня Гушевилова

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени