Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Медиците от МБАЛ-Велинград оттеглят своите оставки

29 юни 2020, Понеделник | 19:16 | прессъобщение

Медиците от МБАЛ-Велинград оттеглят своите оставки

След среща с Народния представител Димитър Гечев и общинското ръководство медиците от МБАЛ-Велинград оттеглят своите оставки

След проведена среща с Народния представител от  44-тото народно събрание Димитър Гечев и общинското ръководство  медиците от общинската болница във Велинград оттеглят своите оставки.

 В 11:00 часа в голяма зала на общинска администрация те представиха исканията си, като увериха , че ще продължат да лекуват, както болните с Ковид-19, така и всички останали пациенти.

Лекарите, обаче поставиха конкретни искания:

1. Споделяне на отговорността за лечение с Ковид-19 заедно с МБАЛ „Здраве“

2.  Спешната медицинска помощ да бъде разпределяне равномерно между общинската и частната болница.

3. РЗИ и Регионалния център по здравеопазване да изработят  алгоритъм, с който да могат да  пренасочват към специализирани заведения пациенти с тежка дихателна недостатъчност, съмнителни и доказвани пациенти за Ковид-инфекция, без предварителни уговорки и молби. Лекарите настояват да разполагат с ежедневна информация за свободните легла в Ковид-отделенията на всички болници в областта.

4. Медиците и всички пациенти със симптоми за Ковид-19 да бъдат постоянно тествани.

5. Да не се допуска смесването на потоците на болните, като спешно бъде изграден външен  асансьор,  с който да се избегне свободното преминаване на съмнителни болни.

„Нека погледнем на Ковид-инфекцията като особено опасна! В момента сме във война, в която сме обезоръжени. Затова беше нашия протест.“- заяви началникът на неврологично отделение Наско Ванков.

В рамките на срещата кметът на община Велинград д-р Костадин Коев  пое конкретни ангжименти: Филиалът за Спешна медицинска помощ да бъде преместен  от сградата на МБАЛ-Велинград, за изграждането на външния асансьор да търси съдействие и от кметовете на съседните общини Сърница и Ракитово, тъй като болничното заведение обслужва нуждите и на трите общини.

Депутатът  Димитър Гечев пое ангажимент  да съдейства за решаването на проблемите на медиците. Той ще запознае лично министъра на здравеопазването  Кирил Ананиев и председателя на здравната комисия към Народното събрание д-р Даниела Дариткова с нуждите на общинската болница.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени