Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Сладкопойна чучулига“ за Георги Василев

06 януари 2014, Понеделник | 17:06 | култура

Георги Василев бе награден със статуетка „Сладкопойна чучулига“

Георги Василев

Драматично-куклен театър “Константин Величков” бе домакин на тазгодишното издание „Сладкопойна чучулига“. По традиция това е мястото, на което ежегодно се събират на едно място изтъкнати творци от Пазарджишка област с изключителен принос в сферата на културата. Култовата статуетка, която е комплимент за всеки изкуствовед, тази година бе връчена и на Георги Василев. Известен с прякора Джото във Велинградско, Василев е дългогодишен доайен в читалищната самодейност. Неправителствената организация “Обществото за музика и танц в област Пазарджик” избра Георги Василев като основател на ансамбъл „Чепино” и дългогодишен председател на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Велинград. Признанието идва и заради личното творчество на Джото в МГ „Чепинци“ и редицата награди и постижения на целия ансамбъл през годините. Главният художествен ръководител на Ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков благодари с писмо на кмета на община Велинград Иван Лебановза участието на МФГ „Чепинци“ в програмата по повод връчване годишна награда„Сладкопойна чучулига“.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени