Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден на отворените врати в ПГГС "Христо Ботев"

05 юни 2012, Вторник | 13:47 | образование

Ден на отворените врати се проведе в ПГГС "Христо Ботев"

Ден на отворените вратиНа 01.06.2012 год. в Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”Велинград се проведе ден на отворените врати. Ден, в който бяха организирани няколко мероприятия във връзка с патронният празник на училището - 2 юни. В 8:30 ч се проведе демонстрационна среща по футбол между сформираните две футболни секций в гимназията под вещото ръководство на Димитър Муртин.

В 10:30 започна официалното тържество, на което инж.Стефан Шулев –директор на училището приветства гостите, които ни уважиха, обърна се към учениците и учителския колектив с думи на гордост от постигнатото и съграденото през годините, благодарност за положените от всички усилия и призова да бъдем силни, да продължаваме със същата енергия и ентусиазъм да градим и да създаваме. Защото както е казал Ботев :


"Както окото е потребно за светлината, ухото за звукът, а разумът за разбирането и на най-простите истини, така също науката, образованието и развитието са потребни за който и да е народ, за да достигне до известна степен на своето благосъстояние..."

Полигон за стрелба с лък
Най-много емоций предизвика откриването на полигона за стрелба с лък, на който наши ученици демонстрираха стрелбата с лък и напътстваха гостите, които решиха да пробват. След полигона всички гости водени от г-н Шулев  се отправиха към новата трофейна сбирка от 68 експоната, които нашите ученици ще използват за по-пълноценно обучение в часовете по лов и ловно стопанство.

Накрая преди празничният коктейл гостите бяха въведени и в новия кабинет по лов, който впечатли всички със съвременния си и модерен облик, с 162 експоната, трофеи, рибарски и ловни атрибути. В този ден на отворените врати във всички учебни кабинети можаха да се видят направени от нашите ученици тематични презентаций, които те с удоволствие показваха на гости, ученици и учители, а в кабинета по механизация единадесетокласници демонстрираха разглобяване и сглобяване на бензиномоторен трион.

Така премина Денят на отворените врати в ПГГС ”Христо Ботев” - емоционално и съзидателно.

За пореден път се показа как с поглед устремен в бъдещето и опирайки се на непреходните за това училище ценности и традиций може въпреки трудните социално-икономически условия да се върви напред!

Инж.Надежда Шатърска-Ганчева –пом.директор

Коментари

В България горските техникуми /сега вече професионални гимназии/ са два вида: този във Велинград и всички останали. Поздравления за директора, за педагогическия и непедагогически персонал и за възпитаниците на Техникума-бивши и настоящи!

#2 Горският в Понеделник, 11 юни 2012 09:31

Tova e nai avtoritetniia tehnikum v grada.Gordeia se che sam go zavarshil.Radvam se na negovite uspehi.

#1 nedialko neshkov в Вторник, 05 юни 2012 14:08

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени