Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сладки награди за красив труд

10 декември 2009, Четвъртък | 12:45

Ученици от ПГГС получиха награди за коледна украса

Ученици ПГГС Награждаване   В дните преди Коледа, след всички хубави благотворителни действия, които извършиха възпитаниците на ПГГС "Христо Ботев" - Велинград дойде ред да украсят и кабинетите, в които учат. Фантазия, желание и настроение вплетоха в гирляндите, играчките и елхите, с които заблестяха стаите. Тази година много от родителите на децата, които не са от Велинград, успяха да разгледат украсените стаи, тъй като бяха дошли за родителска среща.

Украса ПГГС   На 9 декември се състоя награждаване за най-добра украса. Комисията с председател Надежда Ганчева бе в състав Кривулев, Дафова, Боцева и Карафезиева. Тази година първенците бяха излъчени в две направления: най-добре украсен кабинет за Коледа и най-инициативни ученици в украсата. Две първи места комисията присъди на ХІІ-Б клас и на ІХ-А, които получиха торти от сладкарница "Мириам". Двете втори места бяха за Х-В и ХІ-Б, които получиха сладкиши. За най-инициативни бяха наградени ХІІ-Б клас с класен ръководител Здравко Ботушанов.

   След награждаването директорът на гимназията Стефан Шулев и зам. директорката Надежда Ганчева разказаха малко повече за инициативата "Коледна елха в саксия" и за други техни бъдещи идеи. Първата стъпка на инициативата е започнала с даряване на коледна ела на Община Велинград. Решението да стартира инициативата на 9 декември е хубавият празник на Света Ана, когато се заражда нещо добро. Инициативата включва продаването на коледни дръвчета в саксия на цена от пет лева. "Надявам се на тази инициатива да откликнат много хора, не само училищата... Тръгнахме от там всеки да види колко хубаво и бавно расте всяко дръвче", сподели Надежда Ганчева.

   Цялата тази инициатива съдържа и едно послание: Повече хора да се грижат за засаждане на дръвчета, залесяването да стане традиция. В разговора с медиите г-н Шулев и г-жа Ганчева разкриха, че имат намерение да се проведе търг с тайно наддаване за закупуването на фиданка от кедър. Този търг е предвиден за 23 декември. А от 21 до 23 декември включително от 11 ч. всеки ден учениците от ПГГС "Христо Ботев" ще предлагат коледни дръвчета на цена от 5 лева на символичен коледен базар.

   Вижте какво споделиха г-н Шулев и г-жа Ганчева:

Get Adobe Flash player

Коментари

Злобата човешка край няма. Все пак човек трябва и да се забавлява и да си създава добро настроение. "Сериозно" доста показаха от горското, един парк поддържаха си спомням, толкова дръвчета насадиха. Жеко... А ТИ с какво сериозно ще се похвалиш...

#2 Язья в Събота, 12 декември 2009 11:11

Stiga ve4e hvalbi!!!Tova da ne sa deca ot detskata gradina?Ukrasa za koleda!A podaraci 6te si razmenqt li?Pokajete ne6ta ,koito da sa seriozni!Tova sa u4enici ot 9 do 12 klas!!!

#1 jeko в Петък, 11 декември 2009 01:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени