Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Разработва се план за развитие на Общината 2014-2020

09 април 2013, Вторник | 21:38 | прессъобщение

Община Велинград разработва плана за развитие на общината за периода 2014-2020

Сградата на Община Велинград

Общинска администрация съвместно с  Общински съвет – Велинград стартира  процедура за подготовка на проект на Общински план за развитие 2014-2020 на община Велинград съгласно изискванията на ЗРР, ППЗР и  Методическите указания на МРРБ за разработване на стратегическите документи за регионалното развитие. Със Заповед на Кмета на общината и с Решение на Общинския съвет са сформирани комисия и работни групи. Дейностите по подготовката на плана стартират с изготвяне на анализ на икономическото и социално развитие на Община Велинград и ще приключат с обществено обсъждане и приемането му от Общинския съвет през месец септември – октомври 2013 год.

С разработването и приемането на този изключително важен  планов документ ще бъде формулирана визията и  определени целите, основните приоритети и дейности за осигуряване на устойчиво развитие и по-висок жизнен стандарт на хората в общината през следващия седемгодишен период. Изготвянето на Общинския план за развитие ще бъде съобразено с основните насоки и приоритети, залегнали в Националната стратегия за развитие, Регионалния план за развитие на Южен централен район, както и с бъдещата Областната стратегия за развитие на Област Пазарджик.

Всеки етап от процеса на изготвяне на Общинския план за развитие 2014-2020 г., както и предстоящите срещи на работните групи ще бъдат отразявани в медиите и в сайта на общината.

На интернет страницата на община Велинград http://m.velingrad.bg/ , раздел обяви, са публикувани материали във връзка с подготовката на проект за Общинския план за развитие 2014-2020 на община Велинград.

Чрез осигуряване на публичност, партньорство и гражданско участие в отделните етапи и нива от разработването на Общинския план за развитие, целим осигуряването на прозрачност и активно обществено участие в процеса на планиране, наблюдение и оценка.

Приканваме всички граждани и заинтересовани страни да изразят своята позиция и направят своите предложения, свързани с процеса на планиране и развитие на Община Велинград през следващите седем години.     

Очакваме Вашите въпроси, мнения, препоръки и предложения във всички сфери – икономическо развитие, инфраструктура, екология, социална сфера, човешки ресурси и други на e-mail: velingrad2020@abv.bg

Коментари

:O

#7 в Понеделник, 22 април 2013 20:55

ГЕРБ дойде на власт и се опита да премахне олигархическата мафия, но не успя, защото мафията е пускала пипала 20 години в изпълнителната, разпоредителната и съдебната власт. Жестокото за България и българският народ е, че в момента се подготвя най-лошия сценарии – олигархията да продължи разграбването и геноцида в страната ни. Цветанов да бъде аут, структурите на МВР да бъдат смазани. Изборите да се саботират и да не се състави стабилна коалиция. Всички са против ГЕРБ. Ако имате съвест, ако сте патриот, ако имате национално съзнание, спасение виждам само и единствено в ГЕРБ. Атака, която бе създадена да узурпира грабителската политика на Кростов се продаде за едни милиони, зад които стоят БС.П активисти. Горд, тук няма какво да си кажем, защото е гнусно да се споменава. Щом индивида Бринев се рекламира с купената си титла АРХОНТ, 2007 година лицето мълча когато се продадоха електроразпределителните дружества, а бе евродепутат. За бизнеса му - нямам думи, но доказа и с клипа си, ЧЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЪЩО ИМА МАФИЯ. Та, Бринев ли ще се бори срещу монополите! Колкото Клостов в неговия предизборен клип, който ги създаде в България! Крунева е без коментар! Слави Трифанович да не се опитва да коментира, а да си гледа сметките в Швейцария! Махнат ли Цветанов – всички на улицата! Народа няма друг избор, освен ГЕРБ! И подслушвайте, има крадци в прокуратурата и в съда – това ли ги притеснява? Крадците се притесняват от подслушване, защото МИЛИАРДИ СА ИЗНЕСЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ! Ако тези милиарди бяха вкарани в оборот, нямаше да има дефицит и кризата нямаше така осезаемо да я усетим! Щом съдебната система се притеснява, значи трябва да се излиза по друг начин на улицата, но да почакаме, може и по мирен начин да се получат нещата. Има страни, в които е правено! 7 000 000 български граждани няма от какво да се притесняват! Нашата съвест не се продаде! Закона ви дава тези права, подслушвайте! Прокуратурата 20 години къде е? Съда? Милиарди ги няма – ще се самосезирате ли?

#6 Във връска с истерията на потслушванията в Четвъртък, 18 април 2013 01:20

Направили са SWOT анализ и прочее, но какво от това? За да се направят тези неща се искат солидни финанси, които както се вижда общината няма умствен потенциал да акумулира!

#5 в Сряда, 17 април 2013 23:50

С тоя кмет нищо не става.Ама нищо.Празни приказки за пазара.Защо хората се заблуждаваме, че Лебанов може да види по-далече от носа си.Не само ,че е прост и глупав но е голям злобар.Мнения и препоръки се дават когато отсреща има грамотни хора със собствено мнение ,а не ласкатели.

#4 в Вторник, 16 април 2013 17:59

smiashhhhhhhhhhh :) ,samo obshti prikazki bez nikakvo pokritie

#3 hitar petar в Вторник, 16 април 2013 11:17

голямо чудо

#2 в Четвъртък, 11 април 2013 19:50

ми то хубаво ще дадем идеи ми като знаем че общината няма цент как аджеба ще се реализират тези идеи или пак си чешем езиците. и въпреки това ще дам мнение. започнете с ифраструктурата,че лято иде. как ще посрещнем летуващите като всички пътища са за ремонт.

#1 бай онзи в Сряда, 10 април 2013 21:03

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени