Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поздравителен адрес от кмета Лебанов

23 май 2014, Петък | 15:10 | прессъобщение

Поздравителен адрес по пово 24-ти май

По повод утрешния светъл празник 24-ти май  кметът на Община Велинград отправя поздрав към всички свои съграждани. Вижте поздравителния адрес:

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учени, учители, преподаватели, книжовници, просветители, културни дейци,скъпи съграждани,

Имам удоволствието да Ви поздравя по повод 24-ти май-Деня на славянската писменост и култура! Днешният ден е паметен и възторжен! Ден за поклон пред величественото дело на светите братя, ден за почит и уважение пред писаното слово, културата и славянската идентичност! Вазовото:“ и ний сме дали нещо на света,и на вси Словене книга да четат“не е само израз, а доказателство, че нашите земи пазят генетичния код на славянската култура по целия свят. Историческата действителност  е била благосклонна към нас — дала ни  книжнина на роден език  по-рано от редица европейски народи. Славянската  писменост  е  нашият  исторически  белег - светилото на народа възродени и слънцето на всеобщата наука. Затова  словото  и  културата  са  нашата  отговорност! Те са ценно пазеното вековно съкровище,  таило в себе си историята и идентичността ни, като народ до днес! И най-силните български владетели осъзнаха значимостта на знанието, науката, на писмото! Тези исторически данни ни завещават отговорно и до днес да пазим своят език чист и неопетнен! 24-ти май е ден на победата на духа, науката и знанието!

Честит празник!

С уважение: Иван Лебанов

Кмет на община Велинград 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени