Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Програмата за превенция на наркотичните зависимости

17 ноември 2010, Сряда | 23:03 | прессъобщение

Във Велинград се проведе информационен курс за подготовка на лектори и водещи във връзка с Програмата за превенция на наркотичните зависимости

Община Велинград взема активно участие и инициира мероприятия, свързани с реализацията на Програмата за превенция на наркотичните зависимости и Комисията, сформирана за нейното осъществяване. Целта е постигането на по-висока осведоменост на младото поколение във връзка с проблема, ограничаване на злоупотребата с наркотични вещества и неблагоприятни здравни и социални последици, оценка при евентуален риск, в което се обединяват институциите на държавно, регионално и местно ниво.

На 15 ноември 2010 година в СОУ ”Васил Левски” директорът Емил Моллов съвместно с инспекторите от  РИОКОЗ-гр. Пазарджик Ирина Атанасова и Катерина Тодорова-Джалъзова организира и проведе информационен курс за подготовка на лектори и водещи с превантивната програма. В обучението участваха ученици от 5 до 8 клас от всички училища в града. Идеята е да бъдат придобити знания за работа в малки групи “Връстници да обучават връстници”. Присъстваха и всички педагогически съветници. Чрез мултимедийно представяне децата бяха запознати с видовете наркотични вещества и последствията от тях.

По инициатива на инспекторите от РИОКОЗ бе проведен и открит урок в подготвителна група на ОДЗ ”Слънчице” с директор Боряна Петричева, на тема “Тютюнопушенето –вредно за нашето здраве”. Урокът премина с иновативни практики по достъпен за децата начин.
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени